Obilježavanje Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi

14.06.2022. 08:47
0
IZVOR: srna.rs

Crveni krst Republike Srpske obilježiće danas Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, a cilj je da se skrene pažnja društvu na značaj i potrebu za bezbjednom krvlju i krvnim derivatima.

Ovogodišnjom kampanjom povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, koja se obilježava pod sloganom "Darivanje krvi je čin humanosti. Pridruži se akciji i spasi živote", želi se iskazati zahvalnost dobrovoljnim davaocima krvi za poklon kojim spašavaju živote i animirati ih da se u što većem broju uključe u akcije darivanja krvi, saopšteno je iz ove humanitarne organizacije.

Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi – 14. juni posvećen je milionima ljudi u svijetu koji dobrovoljno, anonimno i ne očekujući nikakvu nagradu povodom toga, daruju krv i time spasavaju na hiljade života drugih ljudi.

Crveni krst Republike Srpske će 14. jun ove godine obilježiti nizom aktivnosti, a višestrukim dobrovoljnim davaocima uručiće priznanja za nesebičnu humanost iskazanu darivanjem krvi i spasavanjem života i zdravlja drugih ljudi, te na taj način izraziti zahvalnost i poštovanje najhumanijim pojedincima u društvu.

U periodu od 1. juna do 1. jula, opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Republike Srpske će sprovesti niz aktivnosti na animaciji učenika, studenata, zaposlenih u radnim organizacijama, institucijama, sportista i drugih građana o važnosti darivanja krvi, te sprovesti akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u svojim lokalnim zajednicama.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi
Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    11h 29m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 25m
    0
  • Posljednji kondorov let
    23h 54m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    10h 29m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    7h 22m
    0