Обиљежавање Видовдана у Требињу: Захвалност свима који су дали животе

28.06.2020. 15:40
0
ИЗВОР: RTRS

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је крсну славу Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука и истакла да су овим окупљањем у Требињу показали јединство, да поштују важне датуме из прошлости и да су загледани у све оно што треба да се ради у будућности.

Цвијановићева је као чињеницу истакла да се овај важан датум обиљежава широм Републике Српске на различитим локацијама сваке године.

- То заправо показује нашу опредијељеност да покажемо поштовање управо у свим дијеловима Републике Српске према онима који су стварали Српску, бранили њену слободу, бранили наше право на живот и наше право на будућност - рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је обавеза институција да поштују све оно важно из прошлости, али и да повеже прошлост са будућношћу и нађе прави пут.

- Сигурна сам да онда кад смо заједно и кад смо окупљени око заједничких интереса, а то је првенствено Република Српска, јака, стабилна, одговорна, која зна шта хоће, која може да организује свој живот, одговори на политичке, економске и сваке друге изазове, онда знам и да смо увијек ту да испунимо те циљеве - навела је Цвијановићева.

Она је захвалила свима који су дали своје животе, као и свима који су доносили тешке политичке одлуке у тешким временима у прошлости.

- Ово је дан да пошаљемо поруку да ћемо у будућности, једнако одговорно, гледати и носити се са свим изазовима које нам та будућност може донијети - поручила је Цвијановићева.

Након свете архијерејске литургије, цвијеће на споменик браниоцима Требиња положили су Цвијановићева, премијер Радован Вишковић, делегације Народне скупштине, Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, града Требиња и организација проистеклих из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

Коментари 0
Повезане вијести
Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО) Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
Говор владике Николаја на Видовдан 1916. године Говор владике Николаја на Видовдан 1916. године
Служен помен погинулим борцима Војске Републике Српске Служен помен погинулим борцима Војске Републике Српске
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 58m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 42m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    16h 27m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    13h 26m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    13h 32m
    0