Обиљежен Дан Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву

29.11.2019. 16:15
0
ИЗВОР: СРНА

Промоцијом 33 дипломирана инжењера пољопривреде и 15 инжењере шумарства, као и два магистра пољопривреде данас је свечано обељежен Дан Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Декан овог факултета Дејана Станић истакла је да је ово посебан дан јер је школована још једна генерација дипломираних инжењера пољопривреде и шумарства за које вјерује да ће врло брзо наћи своје мјесто на тржишту рада.

Она се нада да ће у будућности бити више стимулације и подстрека за развој пољопривредне производње, чиме ће се повећати простор за налажење посла дипломираним инжењерима.

Станићева је поручила овим младим људима да наставе да се стручно усавршавају јер је само на тај начин могуће одржати корак са сталним иновацијама, како у области пољопривреде, тако и у области шумарства.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Kулић честитао је Дан Пољопривредног факултета и пожелио срећу свршеним студентима.

Kулић је истакао да је Пољопривредни факултет једна од важних чланица Универзитета јер су професори и сарадници много допринијели интернационализацији, односно видљивости овог факултета и Универзитета у Источном Сарајеву.

-То се, прије свега, односи на научни скуп `Агросим` који је један од најбољих на овом простору - истакао је Kулић и додао да су професори и сарадници интензивно укључени у различите међународне пројекте и у врху су факултета Универзитета у Источном Сарајеву по броју радова објављених у међународним часописима.

Kулић је додао да се на Пољопривредном факултету школује изузетан кадар, те се нада да ће за неколико година већину од њих видјети у неким јако важним привредним институцијама Републике Српске.

Дипломирани инжењер пољопривреде Ивана Лалић каже да је факултет завршила са просјеком оцјена 8,5 и да је у Милићима гђе је живи већ пронашла посао у Пољопривредној апотеци, док је Милан Дракул истакао да је завршио овај факултет са просјеком оцјена 7,5 и да је већ нашао посао у Источном Сарајеву у фирми која се бави производњом сточне хране, има расадник воћа и пољопривредне апотеке.

Дракул каже да му много значи када у пракси може да примијени знање стечено на факултету

Пољопривредни факултет обиљежио је данас 79 година постојања и 25 година рада у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду
У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Најчитаније
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    22h 17m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    16h 30m
    2
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    22h 21m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    20h 30m
    0
  • Данас Марковдан
    4h 48m
    0