Obilježen Dan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu

29.11.2019. 16:15
0
IZVOR: SRNA

Promocijom 33 diplomirana inženjera poljoprivrede i 15 inženjere šumarstva, kao i dva magistra poljoprivrede danas je svečano obelježen Dan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Dekan ovog fakulteta Dejana Stanić istakla je da je ovo poseban dan jer je školovana još jedna generacija diplomiranih inženjera poljoprivrede i šumarstva za koje vjeruje da će vrlo brzo naći svoje mjesto na tržištu rada.

Ona se nada da će u budućnosti biti više stimulacije i podstreka za razvoj poljoprivredne proizvodnje, čime će se povećati prostor za nalaženje posla diplomiranim inženjerima.

Stanićeva je poručila ovim mladim ljudima da nastave da se stručno usavršavaju jer je samo na taj način moguće održati korak sa stalnim inovacijama, kako u oblasti poljoprivrede, tako i u oblasti šumarstva.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić čestitao je Dan Poljoprivrednog fakulteta i poželio sreću svršenim studentima.

Kulić je istakao da je Poljoprivredni fakultet jedna od važnih članica Univerziteta jer su profesori i saradnici mnogo doprinijeli internacionalizaciji, odnosno vidljivosti ovog fakulteta i Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

-To se, prije svega, odnosi na naučni skup `Agrosim` koji je jedan od najboljih na ovom prostoru - istakao je Kulić i dodao da su profesori i saradnici intenzivno uključeni u različite međunarodne projekte i u vrhu su fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu po broju radova objavljenih u međunarodnim časopisima.

Kulić je dodao da se na Poljoprivrednom fakultetu školuje izuzetan kadar, te se nada da će za nekoliko godina većinu od njih vidjeti u nekim jako važnim privrednim institucijama Republike Srpske.

Diplomirani inženjer poljoprivrede Ivana Lalić kaže da je fakultet završila sa prosjekom ocjena 8,5 i da je u Milićima gđe je živi već pronašla posao u Poljoprivrednoj apoteci, dok je Milan Drakul istakao da je završio ovaj fakultet sa prosjekom ocjena 7,5 i da je već našao posao u Istočnom Sarajevu u firmi koja se bavi proizvodnjom stočne hrane, ima rasadnik voća i poljoprivredne apoteke.

Drakul kaže da mu mnogo znači kada u praksi može da primijeni znanje stečeno na fakultetu

Poljoprivredni fakultet obilježio je danas 79 godina postojanja i 25 godina rada u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    6h 13m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    16h 31m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    16h 37m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    16h 35m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    15h 26m
    0