Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа

06.05.2021. 12:17
0
ИЗВОР: Катера

Општина Источна Илиџа данас је прославила Дан и крсну славу - Светог Великомученика Георгија - Ђурђевдан.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић честитао је грађанима Источне Илиџе и свима који славе Ђурђевдан срећну крсну славу као и Дан општине.

Слика

- Иза нас је тешка година јер је протекла година и почетак ове обиљежен пандемијом вируса корона. Такође, претходна година је била и изборна, година у којој је била различита извршна и законодавна власт општине Источна Илиџа која је, сигурно, оставила посљедице на функционисање саме општине – рекао је Божовић истичући да су и поред свега проблеми превазиђени, а општина наставља путем развоја.

Божовић је истакао да је најзначајнији пројекат у претходној години завршетак дијела шеталишта "Др Миодраг Лазић", а да ће у овој, 2021. години, то бити изградња моста на ријеци Жељезници.

- Прије неколико дана је завршена е-аукција и имамо изабраног извођача. Ускоро очекујемо потписивање уговора и увођење извођача у радове – рекао је Божовић.

Говорећи о капиталним пројектима у 2021. години, Божовић је издвојио и завршетак радова на Аеродромској цести, од моста до насеља Радуловац, што је, према његовим ријечима наставак улагања Општине у оне зоне које доприносе довођењу нових привредних субјеката у ову општину.

- Сигурно је да ћемо и у овој години наставити са институцијалним развојем општине Источна Илиџа, наставком формирања јавних установа културног и спортско-рекреативног центра, услужног сервиса и неколико јавних предузећа, а један од њих је Илиџанска кућа – објаснио је Божовић.

Божовић је свим становницима Републике Српске, цијелог свијета, а посебно Илиџанцима честитао и Васкрс, традиционалним поздравом – Христос васкрсе.

Слика

Поводом прославе Ђурђевдана, општина Источна Илиџа је додијелила плакете представницима Болнице „Србија“ и Дому здравља Источно Сарајево за допринос у борби против корона вируса, као и Удружењу ветерана Војске Југославије из Ниша због организације у одласку грађана Источне Илиџе на масовну вакцинацију у Нишу.

У присуству представника Општине ломљење славског колача се обавило на Кули, у храму Нерукотвореног Образа Христовог.

Коментари 0
Повезане вијести
Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    22h 32m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    23h 43m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    5h 23m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    8h 22m
    3
  • Навршило се 106 година од смрти Гаврила Принципа
    10h 58m
    0