Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža

06.05.2021. 12:17
0
IZVOR: Katera

Opština Istočna Ilidža danas je proslavila Dan i krsnu slavu - Svetog Velikomučenika Georgija - Đurđevdan.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović čestitao je građanima Istočne Ilidže i svima koji slave Đurđevdan srećnu krsnu slavu kao i Dan opštine.

Slika

- Iza nas je teška godina jer je protekla godina i početak ove obilježen pandemijom virusa korona. Takođe, prethodna godina je bila i izborna, godina u kojoj je bila različita izvršna i zakonodavna vlast opštine Istočna Ilidža koja je, sigurno, ostavila posljedice na funkcionisanje same opštine – rekao je Božović ističući da su i pored svega problemi prevaziđeni, a opština nastavlja putem razvoja.

Božović je istakao da je najznačajniji projekat u prethodnoj godini završetak dijela šetališta "Dr Miodrag Lazić", a da će u ovoj, 2021. godini, to biti izgradnja mosta na rijeci Željeznici.

- Prije nekoliko dana je završena e-aukcija i imamo izabranog izvođača. Uskoro očekujemo potpisivanje ugovora i uvođenje izvođača u radove – rekao je Božović.

Govoreći o kapitalnim projektima u 2021. godini, Božović je izdvojio i završetak radova na Aerodromskoj cesti, od mosta do naselja Radulovac, što je, prema njegovim riječima nastavak ulaganja Opštine u one zone koje doprinose dovođenju novih privrednih subjekata u ovu opštinu.

- Sigurno je da ćemo i u ovoj godini nastaviti sa institucijalnim razvojem opštine Istočna Ilidža, nastavkom formiranja javnih ustanova kulturnog i sportsko-rekreativnog centra, uslužnog servisa i nekoliko javnih preduzeća, a jedan od njih je Ilidžanska kuća – objasnio je Božović.

Božović je svim stanovnicima Republike Srpske, cijelog svijeta, a posebno Ilidžancima čestitao i Vaskrs, tradicionalnim pozdravom – Hristos vaskrse.

Slika

Povodom proslave Đurđevdana, opština Istočna Ilidža je dodijelila plakete predstavnicima Bolnice „Srbija“ i Domu zdravlja Istočno Sarajevo za doprinos u borbi protiv korona virusa, kao i Udruženju veterana Vojske Jugoslavije iz Niša zbog organizacije u odlasku građana Istočne Ilidže na masovnu vakcinaciju u Nišu.

U prisustvu predstavnika Opštine lomljenje slavskog kolača se obavilo na Kuli, u hramu Nerukotvorenog Obraza Hristovog.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice” Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Proslavljena slava Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnoj Ilidži (FOTO) Proslavljena slava Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    10h 45m
    0
  • Obavještenje o povremenoj obustavi saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu
    12h 52m
    0
  • Nada za Aleksandrovo liječenje poliklinika u Nišu – Budimo humani!
    18h 20m
    0
  • Babići, njih 12, krstilo se na praznik Svetog Vasilija
    20h 34m
    0
  • Troškovi transporta velika briga roditelja - Pomozimo Milošu!
    21h 22m
    0