Обиљежено десет година успјешног рада дјечијег одјељења Матичне библиотеке

28.12.2020. 17:57
0
ИЗВОР: СРНА

Дјечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево обиљежило је данас јубиларни, десети рођендан, уз пригодан програм са мањим бројем учесника, поштујући епидемиолошке мјере.

Вршилац дужности директора Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац истакла је да Дјечија библиотека има 2.735 чланова, са подручја општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, узраста од неколико мјесеци до 14 година.

Кулашинчева је напоменула да ове године, због ситуације изазване вирусом корона и епидемиолошких мјера, нису могли да реализују планиране активности, па чак ни све редовне, али су се трудили да буду на услузи дјеци и њиховим родитељима.

- Осим књига за лектиру, које дјеца најчешће позајмљују, ту су и радионице које су јако посјећене. Имамо едукативну радионицу, малу школу страних језика, малу читаоницу, те ликовну радионицу, коју дјеца највише воле и радо посјећују - изјавила је Кулашинчева.

Она је навела да је ова година, упркос изазовима, за Библиотеку ипак била успјешна, напомињући да су све активности реализовали уз придржавања епидемилошких мјера, те са максимално десеторо дјеце по радионици.

Према њеним ријечима, фонд у Дјечијем одјељењу чини око 10.000 библиотечких јединица, књига, сликовница, играчака и другог дидактичког материјала.

Милица Чајевић, која води радионицу "Мала читаоница", која постоји већ пуних пет година, истакла је да се на радионици читају приче, дјеца их илуструју, препричавају прочитано и тако развијају машту, али и критичко мишљење.

Бесплатне услуге, које у овој библиотеци обезбјеђују за малишане од једне до 14 година, уклањају социјалне баријере и дају исту могућност свима за кориштење - како библиотечког, тако и дидактичког материјала, али и могућност за стицање нових знања кроз најсавременије методе, радионичке активности и креативно провођење слободног времена. 

Коментари 0
Повезане вијести
У уторак Дан руског језика у Источном Сарајеву У уторак Дан руског језика у Источном Сарајеву
У Матичној библиотеци изложба посвећена Дари Секулић У Матичној библиотеци изложба посвећена Дари Секулић
Дјечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево обиљежило 11 година рада (ФОТО) Дјечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево обиљежило 11 година рада (ФОТО)
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    13h 15m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    13h 32m
    2
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    8h 12m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    12h 37m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    14h 8m
    5