Објављен идентитет погинулих пилота

25.09.2020. 17:34
0
ИЗВОР: СРНА

Пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић из 101. ловачко-авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде Ратног ваздухопловства и Противваздухопловне одбране Војске Србије погинули су данас приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина, код Малог Зворника, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Пилот мајор Дејан Крсник, командир Четвртог авијацијског одјељења 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 28. маја 1971. године у Београду. У професионалној војној служби био је од 30. јула 1994. године. Ожењен је и отац једног дјетета.

Пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић, помоћник команданта за обавјештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 3. октобра 1977. године у Лозници. У професионалној војној служби био је од 29. септембра 2001. године. Ожењен је и отац двоје дјеце.

Врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић упутили су породицама погинулих пилота телеграме саучешћа.

Авион МиГ-21 Војске Србије срушио се током извршења редовног летачког задатка данас око 9.10 у рејону села Брасина, код Малог Зворника.

Авион је прије полијетања прегледан у складу са свим процедурама и након прегледа је констатовано да је исправан и спреман за лет.

Коментари 0
Повезане вијести
Пилоти заспали током лета Пилоти заспали током лета
Дочек православне Нове године на Тргу Србија уз концерт групе „Пилоти“ Дочек православне Нове године на Тргу Србија уз концерт групе „Пилоти“
Срушио се авион у Русији: Погинуо Јевгениј Пригожин Срушио се авион у Русији: Погинуо Јевгениј Пригожин
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 11m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    13h 35m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    9h 4m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    11h 56m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    5h 33m
    0