Објављен идентитет погинулих пилота

25.09.2020. 17:34
0
ИЗВОР: СРНА

Пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић из 101. ловачко-авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде Ратног ваздухопловства и Противваздухопловне одбране Војске Србије погинули су данас приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина, код Малог Зворника, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Пилот мајор Дејан Крсник, командир Четвртог авијацијског одјељења 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 28. маја 1971. године у Београду. У професионалној војној служби био је од 30. јула 1994. године. Ожењен је и отац једног дјетета.

Пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић, помоћник команданта за обавјештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 3. октобра 1977. године у Лозници. У професионалној војној служби био је од 29. септембра 2001. године. Ожењен је и отац двоје дјеце.

Врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић упутили су породицама погинулих пилота телеграме саучешћа.

Авион МиГ-21 Војске Србије срушио се током извршења редовног летачког задатка данас око 9.10 у рејону села Брасина, код Малог Зворника.

Авион је прије полијетања прегледан у складу са свим процедурама и након прегледа је констатовано да је исправан и спреман за лет.

Коментари 0
Повезане вијести
Срушио се авион у Русији: Погинуо Јевгениј Пригожин Срушио се авион у Русији: Погинуо Јевгениј Пригожин
Погинуо пилот у паду малог авиона код Београда Погинуо пилот у паду малог авиона код Београда
Пао авион у Црној Гори Пао авион у Црној Гори
Најчитаније
 • Посни колач са вишњама и маком
  10h 25m
  0
 • На Јахорини ухапшен један од највећих бјегунаца у Европи
  6h 32m
  0
 • Марко Кубатлија од данас на челу Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ
  8h 39m
  9
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  10h 30m
  0
 • Нерегистрована возила крстаре сеоским путевима
  10h 37m
  1