Objavljen identitet poginulih pilota

25.09.2020. 17:34
0
IZVOR: SRNA

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina, kod Malog Zvornika, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir Četvrtog avijacijskog odjeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obavještajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje djece.

Vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović uputili su porodicama poginulih pilota telegrame saučešća.

Avion MiG-21 Vojske Srbije srušio se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka danas oko 9.10 u rejonu sela Brasina, kod Malog Zvornika.

Avion je prije polijetanja pregledan u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda je konstatovano da je ispravan i spreman za let.

Komentari 0
Povezane vijesti
U padu aviona u Prijedoru poginuli otac i kćerka U padu aviona u Prijedoru poginuli otac i kćerka
Raste broj poginulih u padu aviona na zgradu u Rusiji Raste broj poginulih u padu aviona na zgradu u Rusiji
Rusija: Četvoro mrtvih i 25 ranjenih u padu Suhoja na stambenu zgradu Rusija: Četvoro mrtvih i 25 ranjenih u padu Suhoja na stambenu zgradu
Najčitanije
 • Sjećanja Hrešana na dolazak Austrougarske imperije u BiH
  2h 45m
  0
 • Đogo: Zabranom podizanja tri prsta završen proces etničkog čišćenja "otvorenog grada"
  8h 30m
  6
 • Nataši Ćejić potrebna naša pomoć
  11h 53m
  2
 • Noćni uspon na vrh Trebevića (FOTO)
  8h 40m
  1
 • Preminuo glumac Saša Petrović
  12h 36m
  1