Objavljen identitet poginulih pilota

25.09.2020. 17:34
0
IZVOR: SRNA

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina, kod Malog Zvornika, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir Četvrtog avijacijskog odjeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obavještajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje djece.

Vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović uputili su porodicama poginulih pilota telegrame saučešća.

Avion MiG-21 Vojske Srbije srušio se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka danas oko 9.10 u rejonu sela Brasina, kod Malog Zvornika.

Avion je prije polijetanja pregledan u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda je konstatovano da je ispravan i spreman za let.

Komentari 0
Povezane vijesti
Piloti zaspali tokom leta Piloti zaspali tokom leta
Doček pravoslavne Nove godine na Trgu Srbija uz koncert grupe „Piloti“ Doček pravoslavne Nove godine na Trgu Srbija uz koncert grupe „Piloti“
Srušio se avion u Rusiji: Poginuo Jevgenij Prigožin Srušio se avion u Rusiji: Poginuo Jevgenij Prigožin
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    23h 12m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    21h 26m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    19h 16m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    11h 41m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    17h 14m
    0