Објављена фотографија из авиона у Кабулу, укрцало се више од 640 људи (ФОТО)

17.08.2021. 14:45
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Пажњу свјетске јавности су, осим вијести о талибанском освајању Авганистана, у повећем обиму захватиле фотографије и видео-снимци с Међународног аеродрома Хамид Карзаи у Кабулу.

Бројни медији пренијели су свједочанства о невиђеним гужвама и метежу на кабулском аеродрому, а посебно је шокантно изгледао снимак C-17 Globemastera III америчког ратног ваздухопловства.

Бројни Авганистанци дословно су улијетали у путању транспортног авиона, притом ризикујући своје животе да се ухвате за летјелицу, што је касније неколицину несретника коштало живота, будући да су пали у смрт.

Недуго након полијетања појавио се снимак из самог кокпита на којем се чује посада како у разговору с контролорима лета процјењује да је у авион вјеројатно ушло 800 људи.

Ипак, након слијетања на локацију која засад није објављена, пребројали су 640 сретника, авганистанских цивила који су успјели доћи на сигурно.

Defense One је у међувремену добио од некога из Пентагона фотографију унутрашњости авиона, након драматичног укрцавања, и објавио тај призор, преноси Јутарњи лист.

 

Коментари 0
Повезане вијести
ЕР Србија одшколовала прву жену на капетанској позицији у историји компаније ЕР Србија одшколовала прву жену на капетанској позицији у историји компаније
Авион принудно слетио због масовне туче путника Авион принудно слетио због масовне туче путника
На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 26m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 25m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 1m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 22m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 5m
    9