Објављена фотографија из авиона у Кабулу, укрцало се више од 640 људи (ФОТО)

17.08.2021. 14:45
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Пажњу свјетске јавности су, осим вијести о талибанском освајању Авганистана, у повећем обиму захватиле фотографије и видео-снимци с Међународног аеродрома Хамид Карзаи у Кабулу.

Бројни медији пренијели су свједочанства о невиђеним гужвама и метежу на кабулском аеродрому, а посебно је шокантно изгледао снимак C-17 Globemastera III америчког ратног ваздухопловства.

Бројни Авганистанци дословно су улијетали у путању транспортног авиона, притом ризикујући своје животе да се ухвате за летјелицу, што је касније неколицину несретника коштало живота, будући да су пали у смрт.

Недуго након полијетања појавио се снимак из самог кокпита на којем се чује посада како у разговору с контролорима лета процјењује да је у авион вјеројатно ушло 800 људи.

Ипак, након слијетања на локацију која засад није објављена, пребројали су 640 сретника, авганистанских цивила који су успјели доћи на сигурно.

Defense One је у међувремену добио од некога из Пентагона фотографију унутрашњости авиона, након драматичног укрцавања, и објавио тај призор, преноси Јутарњи лист.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Зашто је авионска карта јефтинија ако је купите шест мјесеци раније? Зашто је авионска карта јефтинија ако је купите шест мјесеци раније?
Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом
Нова драма у Русији, путница у авиону рекла да има бомбу Нова драма у Русији, путница у авиону рекла да има бомбу
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 54m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    20h 27m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    20h 8m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    7h 8m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    4h 58m
    0