Objavljena fotografija iz aviona u Kabulu, ukrcalo se više od 640 ljudi (FOTO)

17.08.2021. 14:45
0
IZVOR: srpskainfo.com

Pažnju svjetske javnosti su, osim vijesti o talibanskom osvajanju Avganistana, u povećem obimu zahvatile fotografije i video-snimci s Međunarodnog aerodroma Hamid Karzai u Kabulu.

Brojni mediji prenijeli su svjedočanstva o neviđenim gužvama i metežu na kabulskom aerodromu, a posebno je šokantno izgledao snimak C-17 Globemastera III američkog ratnog vazduhoplovstva.

Brojni Avganistanci doslovno su ulijetali u putanju transportnog aviona, pritom rizikujući svoje živote da se uhvate za letjelicu, što je kasnije nekolicinu nesretnika koštalo života, budući da su pali u smrt.

Nedugo nakon polijetanja pojavio se snimak iz samog kokpita na kojem se čuje posada kako u razgovoru s kontrolorima leta procjenjuje da je u avion vjerojatno ušlo 800 ljudi.

Ipak, nakon slijetanja na lokaciju koja zasad nije objavljena, prebrojali su 640 sretnika, avganistanskih civila koji su uspjeli doći na sigurno.

Defense One je u međuvremenu dobio od nekoga iz Pentagona fotografiju unutrašnjosti aviona, nakon dramatičnog ukrcavanja, i objavio taj prizor, prenosi Jutarnji list.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Zašto je avionska karta jeftinija ako je kupite šest mjeseci ranije? Zašto je avionska karta jeftinija ako je kupite šest mjeseci ranije?
Okončana drama na aerodromu u Moskvi: Privedena putnica koja je prijetila bombom Okončana drama na aerodromu u Moskvi: Privedena putnica koja je prijetila bombom
Nova drama u Rusiji, putnica u avionu rekla da ima bombu Nova drama u Rusiji, putnica u avionu rekla da ima bombu
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    4h 47m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    11h 53m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    10h 20m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    6h 2m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    12h 12m
    0