Обрт у Приједору: Марко Павић кандидат ДНС-а за градоначеника?

10.06.2020. 11:45
0
ИЗВОР: opcija.net

Марко Павић, бивши предсједник ДНС-а биће кандидат ове странке за градоначелника Приједора, сазнаје opcoja.net из кругова блиских ДНС-у. Приједорски ДНС процјењује да је он једини кандидат који може да однесе побједу над кандидатом СНСД-а и других коалиционих партија.

Подсјећамо, Павић је прије неколико дана изјавио да је у пензији и да га то не занима, али они који га добро познају сматрају да је то само још једна маневарска игра искусног политичара, познат по томе да ријетко говори оно сто заиста мисли и жели.

Павић сматра да приједорски ДНС може да опстане једино са побједом у том граду, те да се преко те позиције може враћати на заслужено мјесто унутар самог ДНС-а, јер је мисљења да садашњи предсједник Нешић жели да се ријеши свих кадрова блиских њему и да на кључне позиције доведе себи блиске људе.

Уколико би Павић побиједио, замјеник градоначелника био би Драгутин Родић, његов дугогодишњи сарадник који би суштински и водио град, а који је и за многе партије, па и сам СНСД прихватљив, као човјек са којим је компромис могућ. Његов задатак био би да послије избора направи коалицију СНСД-ДНС на нивоу Приједора.

Павић жели да побједом покаже снагу и мудрост, како Нешићу тако и коалиционим партнерима, јер ДНС-у слиједе 2021. редовни унутарстраначки избори на којима ће се Павићеви кадрови, уколико он побиједи,  поново вратити у игру. Уколико пак изгуби то би било без посљедица јер “му пензију не могу одузети, а Нешић којег је некад волио као сина свакако уклања све његове кадрове “.

Своју кандидатуру Павић ће саопштити 16. августа,  дан прије  рока за предају кандидатских листи, а уколико би се десило да предсједник ДНС-а Нешић му под притиском коалиционих партнера не потпише кандидатуру, за изборе ће бити пријављен још један политички субјект Покрет за Приједор испред којег би Павић био формално кандидат уз подршку свих опозиционих партија и приједорског ДНС-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Сана се излила из корита у више приједорских насеља Сана се излила из корита у више приједорских насеља
Ко ће у трку за нови мандат на предстојећим локалним изборима? Ко ће у трку за нови мандат на предстојећим локалним изборима?
Полицајци спасили живот малољетници Полицајци спасили живот малољетници
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 19m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    21h 33m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    19h 40m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    18h 28m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    4h 55m
    0