Obrt u Prijedoru: Marko Pavić kandidat DNS-a za gradonačenika?

10.06.2020. 11:45
0
IZVOR: opcija.net

Marko Pavić, bivši predsjednik DNS-a biće kandidat ove stranke za gradonačelnika Prijedora, saznaje opcoja.net iz krugova bliskih DNS-u. Prijedorski DNS procjenjuje da je on jedini kandidat koji može da odnese pobjedu nad kandidatom SNSD-a i drugih koalicionih partija.

Podsjećamo, Pavić je prije nekoliko dana izjavio da je u penziji i da ga to ne zanima, ali oni koji ga dobro poznaju smatraju da je to samo još jedna manevarska igra iskusnog političara, poznat po tome da rijetko govori ono sto zaista misli i želi.

Pavić smatra da prijedorski DNS može da opstane jedino sa pobjedom u tom gradu, te da se preko te pozicije može vraćati na zasluženo mjesto unutar samog DNS-a, jer je misljenja da sadašnji predsjednik Nešić želi da se riješi svih kadrova bliskih njemu i da na ključne pozicije dovede sebi bliske ljude.

Ukoliko bi Pavić pobijedio, zamjenik gradonačelnika bio bi Dragutin Rodić, njegov dugogodišnji saradnik koji bi suštinski i vodio grad, a koji je i za mnoge partije, pa i sam SNSD prihvatljiv, kao čovjek sa kojim je kompromis moguć. Njegov zadatak bio bi da poslije izbora napravi koaliciju SNSD-DNS na nivou Prijedora.

Pavić želi da pobjedom pokaže snagu i mudrost, kako Nešiću tako i koalicionim partnerima, jer DNS-u slijede 2021. redovni unutarstranački izbori na kojima će se Pavićevi kadrovi, ukoliko on pobijedi,  ponovo vratiti u igru. Ukoliko pak izgubi to bi bilo bez posljedica jer “mu penziju ne mogu oduzeti, a Nešić kojeg je nekad volio kao sina svakako uklanja sve njegove kadrove “.

Svoju kandidaturu Pavić će saopštiti 16. avgusta,  dan prije  roka za predaju kandidatskih listi, a ukoliko bi se desilo da predsjednik DNS-a Nešić mu pod pritiskom koalicionih partnera ne potpiše kandidaturu, za izbore će biti prijavljen još jedan politički subjekt Pokret za Prijedor ispred kojeg bi Pavić bio formalno kandidat uz podršku svih opozicionih partija i prijedorskog DNS-a.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sana se izlila iz korita u više prijedorskih naselja Sana se izlila iz korita u više prijedorskih naselja
Ko će u trku za novi mandat na predstojećim lokalnim izborima? Ko će u trku za novi mandat na predstojećim lokalnim izborima?
Policajci spasili život maloljetnici Policajci spasili život maloljetnici
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    14h 19m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    14h 1m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    14h 55m
    7
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    11h 50m
    0
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    10h 52m
    0