Од 18. маја обнавља рад вртић "Патријарх Павле"

11.05.2020. 15:29
0
ИЗВОР: СРНА

Директор вртића "Патријарх Павле" у Источном Новом Сарајеву Никола Ашанин изјавио је да се тренутно врше припреме, да би ова установа могла да почне са радом у понедјељак, 18. маја.

- Контактирали смо родитеље дјеце уписане у вртић, њих 160, и за полазак у мају пријављено је 47 дјеце. Радно вријеме ћемо накнадно утврдити, све зависи од потреба родитеља, али покушаћемо да га максимално скратимо у складу са могућностима - рекао је Ашанин.

Он је напоменуо да је установа добила одобрење оснивача за почетак рада и да се врши дезинфекција, те обезбјеђују средстава потребна за несметано обаваљање дјелатности, а све према упутствима за рад предшколских установа које је издао Институт за јавно здавство Републике Српске.

- Радници ће прије почетка рада установе извршити редовне санитарне прегледе у Институту за јавно здравство Републике Српске, а тренутно се и са Институтом разговара о тесирању на Ковид-19- навео је Ашанин.

Због појаве вируса короне, редован рад вртића је прекинут, али су васпитачи дружење са малишаним наставили путем "Фејсбук" странице, гдје су припремали различите васпитно-образовне активности и игрице, да би што лакше пребродили ову ситуацију, а дјеца су редовно изврашавала обавезе, те урађене задатке слала васпитачима путем друштвених мрежа.

На подручју Источног Сарајева, поједини приватни вртићи са радом су почели данас, уз придржавање прописаних мјера.

Коментари 0
Повезане вијести
Премијера документарног филма "Прича поносног пука" Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 33m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    18h 57m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    14h 26m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    6h 3m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    5h 44m
    0