Od 18. maja obnavlja rad vrtić "Patrijarh Pavle"

11.05.2020. 15:29
0
IZVOR: SRNA

Direktor vrtića "Patrijarh Pavle" u Istočnom Novom Sarajevu Nikola Ašanin izjavio je da se trenutno vrše pripreme, da bi ova ustanova mogla da počne sa radom u ponedjeljak, 18. maja.

- Kontaktirali smo roditelje djece upisane u vrtić, njih 160, i za polazak u maju prijavljeno je 47 djece. Radno vrijeme ćemo naknadno utvrditi, sve zavisi od potreba roditelja, ali pokušaćemo da ga maksimalno skratimo u skladu sa mogućnostima - rekao je Ašanin.

On je napomenuo da je ustanova dobila odobrenje osnivača za početak rada i da se vrši dezinfekcija, te obezbjeđuju sredstava potrebna za nesmetano obavaljanje djelatnosti, a sve prema uputstvima za rad predškolskih ustanova koje je izdao Institut za javno zdavstvo Republike Srpske.

- Radnici će prije početka rada ustanove izvršiti redovne sanitarne preglede u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, a trenutno se i sa Institutom razgovara o tesiranju na Kovid-19- naveo je Ašanin.

Zbog pojave virusa korone, redovan rad vrtića je prekinut, ali su vaspitači druženje sa mališanim nastavili putem "Fejsbuk" stranice, gdje su pripremali različite vaspitno-obrazovne aktivnosti i igrice, da bi što lakše prebrodili ovu situaciju, a djeca su redovno izvrašavala obaveze, te urađene zadatke slala vaspitačima putem društvenih mreža.

Na području Istočnog Sarajeva, pojedini privatni vrtići sa radom su počeli danas, uz pridržavanje propisanih mjera.

Komentari 0
Povezane vijesti
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    15h 52m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    14h 47m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    9h 35m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    10h 41m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    19h 9m
    0