Од 20 часова полицијски час, свим лицима старијим од 65 година забрањено да излазе на улицу

17.03.2020. 20:58
0
ИЗВОР: ATV

Србија је од вечерас увела драстичније мјере за спречавање ширења вируса корона, тако да је од сутра ујутро у свим урбаним срединама забрањен излазак на улицу лицима старијим од 65 година, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

- Република Србија се суочава са невероватним изазовима као и многе дуге земље у Европи. Пошто нисмо успели да обезбедимо пуну дисциплину и смањимо степен угрожености наших грађана, донели смо непопуларне одлуке. Желимо да сачувамо животе људи у нашој земљи и право на будућност. Од сутра ујутру од 10 сати у свим урбаним срединама, забрањен је излалазак на улицу људима од 65 година, у сеоским срединама то важи за људе старије од 70 година – рекао је.

Каже да су најугроженији највећи градови у Србији.

- Жаришта су већи градови. Највише Београд, Кикинда и Ниш. Нешто мање Чачак. Сва лица стрија од 65 година од ујутру од 10 сати мора да остану у кућама – рекао је и замолио све старије да размисле због чега ово Влада Србије ради.

Како је речено, одлука је донесена јер се сматра да на те начине може да се очува здравље грађана.

- Отворићемо супермаркете са посебним правилима и маскама за њих, да могу да купе потрепшине за наредних седам дана. Нико неће моћи да остане гладан – додао је.

Друга мјера се односи се на све остале категорије грађана, казао је предсједник Србије.

- Од сутра, од 20 сати до пет ујутру, уводи се забрана кретања свим лицима од нула до било којег старосног доба, сем органа који су на задатку и оних који имају радну обавезу у трећој смени – рекао је, и нагласио да је циљ да се спречи ширење вируса.

- У Немачкој, Шпанији и свим земљама је страшно стање! Надам се да ће Хрвати успети да се изборе са коронавирусом... То је нама најтежа опасност! Предузимамо најтеже мере, и поред тога што неки овако озбиљне мере нису предузели, и поред тога што имају озбиљнију ситуацију – рекао је предсједник Вучић и замолио све грађане да разумију ову одлуку Владе Србије, иако је непопуларна.

Коментари 0
Повезане вијести
Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Неки нови тонови из Србије према Додику (ВИДЕО) Неки нови тонови из Србије према Додику (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Тежак судар ђачког аутобуса и аутомобила
    15h 57m
    0
  • Ученик (13) претучен у основној школи: "Сина ми је песницама ударао отац његовог вршњака"
    6h 41m
    2
  • У Источној Илиџи прва нерадна недјеља биће 6. октобра
    14h 17m
    2
  • Кроз гусле струјао и бол и надање цијелог народа: 257 година од рођења Филипа Вишњића
    15h 48m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 13m
    0