Od 20 časova policijski čas, svim licima starijim od 65 godina zabranjeno da izlaze na ulicu

17.03.2020. 20:58
0
IZVOR: ATV

Srbija je od večeras uvela drastičnije mjere za sprečavanje širenja virusa korona, tako da je od sutra ujutro u svim urbanim sredinama zabranjen izlazak na ulicu licima starijim od 65 godina, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Republika Srbija se suočava sa neverovatnim izazovima kao i mnoge duge zemlje u Evropi. Pošto nismo uspeli da obezbedimo punu disciplinu i smanjimo stepen ugroženosti naših građana, doneli smo nepopularne odluke. Želimo da sačuvamo živote ljudi u našoj zemlji i pravo na budućnost. Od sutra ujutru od 10 sati u svim urbanim sredinama, zabranjen je izlalazak na ulicu ljudima od 65 godina, u seoskim sredinama to važi za ljude starije od 70 godina – rekao je.

Kaže da su najugroženiji najveći gradovi u Srbiji.

- Žarišta su veći gradovi. Najviše Beograd, Kikinda i Niš. Nešto manje Čačak. Sva lica strija od 65 godina od ujutru od 10 sati mora da ostanu u kućama – rekao je i zamolio sve starije da razmisle zbog čega ovo Vlada Srbije radi.

Kako je rečeno, odluka je donesena jer se smatra da na te načine može da se očuva zdravlje građana.

- Otvorićemo supermarkete sa posebnim pravilima i maskama za njih, da mogu da kupe potrepšine za narednih sedam dana. Niko neće moći da ostane gladan – dodao je.

Druga mjera se odnosi se na sve ostale kategorije građana, kazao je predsjednik Srbije.

- Od sutra, od 20 sati do pet ujutru, uvodi se zabrana kretanja svim licima od nula do bilo kojeg starosnog doba, sem organa koji su na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni – rekao je, i naglasio da je cilj da se spreči širenje virusa.

- U Nemačkoj, Španiji i svim zemljama je strašno stanje! Nadam se da će Hrvati uspeti da se izbore sa koronavirusom... To je nama najteža opasnost! Preduzimamo najteže mere, i pored toga što neki ovako ozbiljne mere nisu preduzeli, i pored toga što imaju ozbiljniju situaciju – rekao je predsjednik Vučić i zamolio sve građane da razumiju ovu odluku Vlade Srbije, iako je nepopularna.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Neki novi tonovi iz Srbije prema Dodiku (VIDEO) Neki novi tonovi iz Srbije prema Dodiku (VIDEO)
Najčitanije
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    18h 4m
    0
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    8h 48m
    2
  • U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
    16h 24m
    2
  • Kroz gusle strujao i bol i nadanje cijelog naroda: 257 godina od rođenja Filipa Višnjića
    17h 55m
    0
  • Zemljotres u BiH
    9h 20m
    0