Од Гацка до Тврдоша -„Километри за Павла“

20.11.2023. 13:40
0
ИЗВОР: istokrs.com

Група рекреативаца из Гацка у сарадњи са Црвеним крстом данас је организовала хуманитарну вожњу бициклима под слоганом „Километри за Павла“. Двадесетак ентузијаста из Гацка и Требиња кренули су у 10 часова, а придружити ће им се хуманитарци из Билеће и Требиња.

Акцију су подржали бициклистички клуб „Херцеговац“ из Билеће и „Вучји зуб“ из Требиња.

- Господ види срца ваша и намјеру вашу. Увијек чините добра дјела и тиме показујете да сте хришћани – рекао је, испраћујући их на пут, свештеник Саша Којовић.

Један од организатора хуманитарне вожње из Гацка Милан Гутовић је нагласио да је првобитна идеја била да се трка организује за Павлов рођендан, али временске прилике нису дозволиле.

- Вожња је прилагођена и онима који су у слабијој физичкој форми, а циљ нам је да безбједно и без повреда стигнемо до Тврдоша. Позитивно смо изненађени куповином километара а Гацко је још једном показало да смо препознатљиви по хуманости – рекао је Гутовић.

- Хтјели смо да спојимо спортску и хуману причу у једну. Вриједи се жртвовати и сви се осјећамо љепше ако можемо помоћи – каже Миодраг Говедарица који је активно учествовао у организацији ове акције.

Павле Шушић из Гацка је најмлађи бициклиста у данашњој вожњи и није имао дилему да без обзира на временске услове буде дио хуманитарне екипе.

Александар Спаић, члан бициклистичког клубе „Вучји зуб“ из Требиња нам је рекао да су се радо одазвали на позив организатора.

Хуманитарном вожњом се настављају акције за помоћ у лијечењу Павла Миловића. Већ наредне седмице ће се одржати хуманитарни концерт КУД-а „Зеленгора“.

Коментари 0
Повезане вијести
Мирјана Мастиловић из Гацка шампионка у боксу Мирјана Мастиловић из Гацка шампионка у боксу
Труднице из Гацка могу рефундирати трошкове за пренатални тест Труднице из Гацка могу рефундирати трошкове за пренатални тест
У одбаченој торби на подручју Требиња пронађено више од 10 килограма марихуане У одбаченој торби на подручју Требиња пронађено више од 10 килограма марихуане
Најчитаније
 • Четнички војвода Бранислав Гавриловић Брне
  17h 2m
  6
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  2h 34m
  1
 • Преминуо српски ММА репрезентативац Стефан Савић
  23h 16m
  0
 • Тужна судбина „фрушкогорске виле“
  17h 27m
  2
 • Здравствено стање генерала Младића веома тешко
  14h 39m
  2