Од манастира Oстрог 15.000 евра болници у Брезовику

10.05.2024. 11:40
0
ИЗВОР: srna.rs

Игуман манастира Острог архимандрит Сергије је, у сусрет празнику Светог Василија Острошког Чудотворца, уручио Болници за плућне болести "Доктор Јован Булајић" у Брезовику код Никшића 15.000 евра, што чини дио средстава за набавку медицинске опреме.

Директор Болнице Предраг Пејовић рекао је да ће овај вриједан прилог од свештеног манастира Острог бити на корист многим пацијентима.

- Ријеч је о апарату за мјерење тјелесне плетизмографије трансфер фактора, спирометрије, МИП/МЕП, са кабином у којој се користи три де флексибилна рука на којој је систем за мјерење, колица са изолационим трансформатором и рачунаром - навео је Пејовић.

Он је истакао да је за Болницу у Брезовику сваки прилог дар који прихватају са пуно поштовања, а да прилог од Цркве има посебну вриједност и поштовање.

Архимандрит Сергије пожелио је комплетном љекарском и медицинском особљу у Брезовику успјех у вршењу одговорне и надасве хуманитарне љекарске дужности, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

У саопштењу је наведено да је поклон Болници у Брезовику уручен уз благослов Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Српска православна црква /СПЦ/ прославиће у недјељу, 12. маја, Светог Василија Острошког, чије се мошти као велика светиња чувају у манастиру Острог у Црној Гори и мјесто су ходочашћа за вјернике свих религија.

Коментари 0
Повезане вијести
Из Рудог ка манастиру Острог кренуло 13 ходочасника Из Рудог ка манастиру Острог кренуло 13 ходочасника
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
Истрчали 564 километра до Острога како би помогли лијечење мале Ленке Истрчали 564 километра до Острога како би помогли лијечење мале Ленке
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    10h 54m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    10h 59m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    11h 51m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    12h 5m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    22h 54m
    0