Od manastira Ostrog 15.000 evra bolnici u Brezoviku

10.05.2024. 11:40
0
IZVOR: srna.rs

Iguman manastira Ostrog arhimandrit Sergije je, u susret prazniku Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, uručio Bolnici za plućne bolesti "Doktor Jovan Bulajić" u Brezoviku kod Nikšića 15.000 evra, što čini dio sredstava za nabavku medicinske opreme.

Direktor Bolnice Predrag Pejović rekao je da će ovaj vrijedan prilog od sveštenog manastira Ostrog biti na korist mnogim pacijentima.

- Riječ je o aparatu za mjerenje tjelesne pletizmografije transfer faktora, spirometrije, MIP/MEP, sa kabinom u kojoj se koristi tri de fleksibilna ruka na kojoj je sistem za mjerenje, kolica sa izolacionim transformatorom i računarom - naveo je Pejović.

On je istakao da je za Bolnicu u Brezoviku svaki prilog dar koji prihvataju sa puno poštovanja, a da prilog od Crkve ima posebnu vrijednost i poštovanje.

Arhimandrit Sergije poželio je kompletnom ljekarskom i medicinskom osoblju u Brezoviku uspjeh u vršenju odgovorne i nadasve humanitarne ljekarske dužnosti, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

U saopštenju je navedeno da je poklon Bolnici u Brezoviku uručen uz blagoslov Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Srpska pravoslavna crkva /SPC/ proslaviće u nedjelju, 12. maja, Svetog Vasilija Ostroškog, čije se mošti kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog u Crnoj Gori i mjesto su hodočašća za vjernike svih religija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Iz Rudog ka manastiru Ostrog krenulo 13 hodočasnika Iz Rudog ka manastiru Ostrog krenulo 13 hodočasnika
Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog
Istrčali 564 kilometra do Ostroga kako bi pomogli liječenje male Lenke Istrčali 564 kilometra do Ostroga kako bi pomogli liječenje male Lenke
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    12h 30m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    12h 35m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    13h 27m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    13h 41m
    0
  • Kada radnik ima pravo na skraćeno radno vrijeme?
    12h 24m
    0