Од суботе поново раст температуре

20.08.2021. 15:07
0
ИЗВОР: СРНА

Републику Српску и ФБиХ сутра очекује стабилно вријеме и поново израженији пораст дневне температуре, а слично ће се задржати све до уторка, 24. августа, када ће опет бити свјежије.

Ујутру ће бити претежно ведро и угодно. Током дана сунчано уз малу, а на југу и дијелом на истоку умјерену дневну облачност и веома топло, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од 14 до 19, на југу до 21, у планинама од десет, а највиша температура од 27 до 32, на југу и сјеверу локално до 35, а у планинама од 24 степена Целзијусова.

Дуваће слаб до умјерен источни вјетар, на југу сјевероисточни.

Слично ће бити и у недјељу, али још топлије, па ће локално бити и вруће. Дневна температура ваздуха од 31 до 36, на сјеверу и југу локално до 38 степени.

И у понедјељак, 23. августа, ће током дана бити сунчано и вруће, температура ваздуха ће имати сличне вриједности као и дан раније, али се послије подне очекује постепено наоблачење са запада. Због тога ће на западу, сјеверозападу и дијелом на сјеверу бити услова за пљускове и грмљавину.

Поново свјежије биће у уторак, 24. августа, а мјестимично се падавине могу очекивати у Крајини и Посавини. Повремене кише и пљускова биће и током дана у већини крајева. На истоку ће у другом дијелу дана бити услова за јаче пљускове и грмљавину. Према вечери престанак падавина у већини мјеста. Највиша дневна температура ваздуха од 23 до 28, на југу до 32 степена.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно сунчано вријеме.

Најтоплије било је у Мостару, у 14.00 часова измјерена су 34 степена.

Тмпературе ваздуха у осталим крајевима: Бјелашница 12; Чемерно 22, Хан Пијесак и Мраковица 23, Иван Седло 24, Соколац, Дринић, Невесиње 25, Гацко и Сребреница 26, Мркоњић Град, Ливно и Тузла 27, Србац, Фоча, Бугојно и Јајце 28, Бијељина, Добој, Приједор, Градачац, Неум, Сански Мост, Бихаћ и Сарајево 29, Бањалука, Требиње, Билећа и Дрвар 30, а Груде и Зеница 31 степен Целзијусов.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    13h 39m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    14h 23m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    18h 28m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    18h 32m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    3h 59m
    0