Од сутра до суботе нови топлотни талас уз велике врућине

26.07.2021. 15:17
0
ИЗВОР: СРНА

На подручје Републике Српске стиже четврти топлотни талас, па ће од сутра до суботе, 31. јула, температура ваздуха износити и до 40 степени Целзијусових, док се на сјеверу и југу очекују и тропске ноћи, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Синоптичка слика указује на јужно и југозападно висинско струјање, које ће са собом доносити веома топао ваздух са афричког континента, али и пијесак, који ће стварати замућеност атмосфере.

Предстојећа ноћ биће топла, локално на сјеверу и југу тропска.

Ујутру ће се од запада према истоку премјештати облачност и биће промјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, у јужној половини земље уз више сунца, док ће послије подне бити сунчано, понегдје са сунчаним интервалима и развој дневне кумулоформне облачности, уз преовлађујуће суво, помало спарно и веома топло вријеме.

Минимална температура ваздуха биће од 16 до 21, на југу и локално сјеверу до 23, а највиша дневна од 31 до 36, на југу и сјеверу локално до 39 степени Целзијусових.

Ноћ са уторка на сриједу, 27. на 28. јул, биће ведра и топла, на сјеверу и југу локално тропска, док ће у сриједу током дана бити сунчано, веома вруће и спарно вријеме уз малу дневну облачност, а на истоку и сјевероистоку постојаће услови за краткотрајне локалне пљускове с грмљавином.

Минимална температура ваздуха износиће од 17 до 23, а највиша дневна од 31 до 36, на југу и сјеверу око 40 степени Целзијусових.

И ноћ са сриједе на четвртак, 28. на 29. јул, биће ведра и топла, на сјеверу и југу локално тропска, док ће током дана бити сунчано, веома вруће и спарно вријеме уз малу дневну облачност.

Минимална температура ваздуха биће од 17 до 23, а највиша дневна од 32 до 37, на југу и сјеверу око 40 степени Целзијусових.

Ноћ са четвртка, 29. јула, на петак, 30. јула, биће ведра и топла, на сјеверу и југу локално тропска, док ће у петак током дана бити сунчано, веома вруће и спарно вријеме уз малу дневну облачност.

Минимална температура ваздуха износиће од 17 до 23, а највиша дневна д 32 до 37, на југу и сјеверу око 39 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Мањи приноси дижу цијене воћа Мањи приноси дижу цијене воћа
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Најчитаније
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    20h 8m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    2h 9m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    4h 49m
    0
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    16h 38m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    1h 42m
    0