Od sutra do subote novi toplotni talas uz velike vrućine

26.07.2021. 15:17
0
IZVOR: SRNA

Na područje Republike Srpske stiže četvrti toplotni talas, pa će od sutra do subote, 31. jula, temperatura vazduha iznositi i do 40 stepeni Celzijusovih, dok se na sjeveru i jugu očekuju i tropske noći, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sinoptička slika ukazuje na južno i jugozapadno visinsko strujanje, koje će sa sobom donositi veoma topao vazduh sa afričkog kontinenta, ali i pijesak, koji će stvarati zamućenost atmosfere.

Predstojeća noć biće topla, lokalno na sjeveru i jugu tropska.

Ujutru će se od zapada prema istoku premještati oblačnost i biće promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, u južnoj polovini zemlje uz više sunca, dok će poslije podne biti sunčano, ponegdje sa sunčanim intervalima i razvoj dnevne kumuloformne oblačnosti, uz preovlađujuće suvo, pomalo sparno i veoma toplo vrijeme.

Minimalna temperatura vazduha biće od 16 do 21, na jugu i lokalno sjeveru do 23, a najviša dnevna od 31 do 36, na jugu i sjeveru lokalno do 39 stepeni Celzijusovih.

Noć sa utorka na srijedu, 27. na 28. jul, biće vedra i topla, na sjeveru i jugu lokalno tropska, dok će u srijedu tokom dana biti sunčano, veoma vruće i sparno vrijeme uz malu dnevnu oblačnost, a na istoku i sjeveroistoku postojaće uslovi za kratkotrajne lokalne pljuskove s grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 17 do 23, a najviša dnevna od 31 do 36, na jugu i sjeveru oko 40 stepeni Celzijusovih.

I noć sa srijede na četvrtak, 28. na 29. jul, biće vedra i topla, na sjeveru i jugu lokalno tropska, dok će tokom dana biti sunčano, veoma vruće i sparno vrijeme uz malu dnevnu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha biće od 17 do 23, a najviša dnevna od 32 do 37, na jugu i sjeveru oko 40 stepeni Celzijusovih.

Noć sa četvrtka, 29. jula, na petak, 30. jula, biće vedra i topla, na sjeveru i jugu lokalno tropska, dok će u petak tokom dana biti sunčano, veoma vruće i sparno vrijeme uz malu dnevnu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 17 do 23, a najviša dnevna d 32 do 37, na jugu i sjeveru oko 39 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu
Posljednja dva dana aprila temperatura do 30 stepeni Celzijusovih Posljednja dva dana aprila temperatura do 30 stepeni Celzijusovih
Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    23h 19m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    20h 54m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    6h 53m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    5h 20m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    7h 12m
    0