Од сутра појачане контроле угоститељских објеката у Српској

28.02.2021. 16:39
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

С обзиром на то да је од сутра дозвољено организовање музике уживо у угоститељским објектима у Српској, из Инспектората РС упозоравају угоститеље да су дужни да се придржавају свих прописаних епидемиолошких мјера.

Позивали су привредне субјекте да поштују радно вријеме, да радни простор организују на начин да се испоштују прописане мјере и да воде рачуна о броју особа које истовремено могу боравити у објекту.

– Протеклих дана имамо тенденцију пораста броја позитивних на корона вирус, због чега ће инспектори, свим расположивим капацитетима, у наредном периоду појачати надзор над спровођењем мјера за спречавање и сузбијање заразних болести на територији РС. Рад инспектора организован је у смјенама, па пословни субјекти њихов долазак могу да очекују у дневним, вечерњим и ноћним часовима – наглашавају у Инспекторату РС и додају да је циљ инспекцијског надзора да се кроз поштовање мјера и организацију рада у складу са препорукама, омогући одвијање привредних активности у мјери у којој је то могуће.

– Наш заједнички интерес је да привредни субјекти раде, али уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера – поручују из Инспектората РС.

У оквиру спровођења превентивних мјера на сузбијању ширења корона вируса, до сада је спроведено 38.677 инспекцијских контрола, у којима су изречене казне од 555.000 КМ, док је за 53 угоститељска објекта изречена мјера привремене забране рада.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Непушачи ручају у облаку дима Непушачи ручају у облаку дима
На угоститељски објекат бачена експлозивна направа На угоститељски објекат бачена експлозивна направа
Слиједи појачан надзор у угоститељству Слиједи појачан надзор у угоститељству
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    19h 15m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 11m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    18h 15m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    15h 8m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    17h 5m
    0