Одбијена кривична пријава Црногорског покрета против СПЦ

27.10.2019. 15:27
0
ИЗВОР: Срна

Основно државно тужилаштво у Подгорици одбило је кривичну пријаву Црногорског покрета против Митрополије црногорско-приморску због изградње објекта у дворишту манастира Дајбабе.

У манастирском дворишту изграђен је објекат у част и сјећање на невино страдалу руску царску породицу Романов и цара Николаја Другог Романова, које су убили бољшевици у Октобраској револуцији.

Црногорски покрет је због изградње овог објекта 30. маја 2018. године поднио тужбу против Српске православне цркве јер, како су навели, за то није имала дозволу Завода за заштиту споменика културе.

Образложење Црногорског покрета је било да је манастир заштићен законом као културно добро трајног историјског, умјетничког и архитентонског значаја.

Из овог покрета су навели да су одговор о одбијању њихове пријаве добили 15. октобра без образложења, те напомињу како је државном тужилаштву за била потребна година дана и пет мјесеци.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас Сабор Светог архангела Гаврила Данас Сабор Светог архангела Гаврила
Данас Теодорова субота Данас Теодорова субота
Нацрт закона о родном идентитету угрожава светињу живота и људско достојанство Нацрт закона о родном идентитету угрожава светињу живота и људско достојанство
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    15h 34m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    16h 18m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    20h 23m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    20h 27m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    5h 54m
    0