Одбојкашице и одбојкаши играли за Милоша (ФОТО)

24.03.2023. 10:44
0
ИЗВОР: katera.news

Иако у клубу ниједна играчица није пунољетна, одбојкашице власеничког „Нета“ положиле су тежак испит зрелости.

На једном од тренинга пала је одлука – организoваће хуманитарни турнира у мјешовитој одбојци за Милоша Божовића.

За реализацију није требало дуго – за два дана направљен је план, закупљена сала, анимирани такмичари, ангажоване судије. Резултат није изостао – током три дана, колико је турнир трајао, прикупљено је 2.400 КМ.

- Иако нисмо имали искуства у организацији оваквих турнира, жеља да помогнемо једном младом човјеку, спортисти, нас је водила и срећна сам што је све протекло у најбољем реду. Окупили смо велики број учесника, чак 12 екипа, и успјели смо прикупити поприлично велику своту новца - прича шеснаестогодишња одбојкашица Милица Јакшетић.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљена фотографија

Иако је на турниру резултат био у другом плану, на терену се водила велика борба и публика је уживала у одличним утакмицама.

- Да смо имали наградни фонд, већина награда би отишла у Хан Пијесак, јер су екипе из овог града „Ас“ и „Лубе Мацерата“, заузеле прво и друго мјесто. За најбољег сервера проглашена је Сара Ђерић из Хан Пијеска, а њен суграђанин Миломир Жугић био је најбољи поентер. Треће мјесто заузела је екипа из Власенице „Чекић“. Сви они су добили дипломе, као успомену на учешће у овој хуманој мисији - закључила је Рајка Тодоровић, тренер ОК „Нет“.

Јелена Влачић, предсједница власеничког одбојкашког клуба, поносна је што се и „Нет“ укључио у акцију прикупљања новчаних средстава за наставак лијечења голмана „Славије“.

- Оно што треба посебно истаћи је да је турнир добио регионални значај, па смо имали учеснике из Власенице, Хан Пијеска, Шековића, Милића. Наше одбојкашице, иако су младе, већ имају положене и судијске испите, тако да су на турниру судиле Марија Ковачевић, Софија Николић, Милица Јакшетић и Рајка Тодоровић - рекла је она.

Током три дана, колико је турнир трајао, одиграно је 39 утакмица, а трибине спортске сале Средњошколског центра „Милорад Влачић“ биле су пуне.

- Дјевојке су одрадиле огроман посао, не само на организацији, него и на промоцији турнира, и заиста сам поносна на све њих - рекла је предсједница ОК „Нет“.

Женски одбојкашки клуб „Нет“ Власеница формиран је 2014. године, а тренутно  има тридесетак играчица.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: За Милошево лијечење потребно још од пет до десет хиљада евра Божовић: За Милошево лијечење потребно још од пет до десет хиљада евра
Милошу Божовићу потребна наша помоћ, заједно можемо све! Милошу Божовићу потребна наша помоћ, заједно можемо све!
Милош нас треба – покренута хуманитарна акција за нашег суграђанина! Милош нас треба – покренута хуманитарна акција за нашег суграђанина!
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    21h 24m
    1
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 17m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    10h 41m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    6h 10m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    23h 34m
    0