Odbojkašice i odbojkaši igrali za Miloša (FOTO)

24.03.2023. 10:44
0
IZVOR: katera.news

Iako u klubu nijedna igračica nije punoljetna, odbojkašice vlaseničkog „Neta“ položile su težak ispit zrelosti.

Na jednom od treninga pala je odluka – organizovaće humanitarni turnira u mješovitoj odbojci za Miloša Božovića.

Za realizaciju nije trebalo dugo – za dva dana napravljen je plan, zakupljena sala, animirani takmičari, angažovane sudije. Rezultat nije izostao – tokom tri dana, koliko je turnir trajao, prikupljeno je 2.400 KM.

- Iako nismo imali iskustva u organizaciji ovakvih turnira, želja da pomognemo jednom mladom čovjeku, sportisti, nas je vodila i srećna sam što je sve proteklo u najboljem redu. Okupili smo veliki broj učesnika, čak 12 ekipa, i uspjeli smo prikupiti poprilično veliku svotu novca - priča šesnaestogodišnja odbojkašica Milica Jakšetić.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Iako je na turniru rezultat bio u drugom planu, na terenu se vodila velika borba i publika je uživala u odličnim utakmicama.

- Da smo imali nagradni fond, većina nagrada bi otišla u Han Pijesak, jer su ekipe iz ovog grada „As“ i „Lube Macerata“, zauzele prvo i drugo mjesto. Za najboljeg servera proglašena je Sara Đerić iz Han Pijeska, a njen sugrađanin Milomir Žugić bio je najbolji poenter. Treće mjesto zauzela je ekipa iz Vlasenice „Čekić“. Svi oni su dobili diplome, kao uspomenu na učešće u ovoj humanoj misiji - zaključila je Rajka Todorović, trener OK „Net“.

Jelena Vlačić, predsjednica vlaseničkog odbojkaškog kluba, ponosna je što se i „Net“ uključio u akciju prikupljanja novčanih sredstava za nastavak liječenja golmana „Slavije“.

- Ono što treba posebno istaći je da je turnir dobio regionalni značaj, pa smo imali učesnike iz Vlasenice, Han Pijeska, Šekovića, Milića. Naše odbojkašice, iako su mlade, već imaju položene i sudijske ispite, tako da su na turniru sudile Marija Kovačević, Sofija Nikolić, Milica Jakšetić i Rajka Todorović - rekla je ona.

Tokom tri dana, koliko je turnir trajao, odigrano je 39 utakmica, a tribine sportske sale Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ bile su pune.

- Djevojke su odradile ogroman posao, ne samo na organizaciji, nego i na promociji turnira, i zaista sam ponosna na sve njih - rekla je predsjednica OK „Net“.

Ženski odbojkaški klub „Net“ Vlasenica formiran je 2014. godine, a trenutno  ima tridesetak igračica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Za Miloševo liječenje potrebno još od pet do deset hiljada evra Božović: Za Miloševo liječenje potrebno još od pet do deset hiljada evra
Milošu Božoviću potrebna naša pomoć, zajedno možemo sve! Milošu Božoviću potrebna naša pomoć, zajedno možemo sve!
Miloš nas treba – pokrenuta humanitarna akcija za našeg sugrađanina! Miloš nas treba – pokrenuta humanitarna akcija za našeg sugrađanina!
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    6h 9m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    5h 4m
    2
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    22h 26m
    27
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    9h 26m
    0
  • Prije 25 godina NATO ubio 60 putnika „Niš ekspresa“
    8h 27m
    1