Одбојкашице Србије добиле велики дерби на Европском првенству

21.08.2023. 21:31
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Женска одбојкашка репрезентација Србије остварила је и трећу побједу на Европском првенству: послије Украјине и Словеније, пред Србијом "пала" је и моћна Пољска, а резултат 3:1, по сетовима 18:25, 25:13, 25:23, 25:18 само донекле открива колико је овај дерби био занимљив.

Стартна постава у саставу Огњеновић, Буша, Узелац, Алексић, Стевановић, Бошковић и либеро Јегдић рано је ушла у грешке, а како су се оне умножавале док је сет одмицао, та дионица је изгубљена без неке велике борбе.

Просто, са десет "неизнуђених" киксева, односно тако "поклоњених поена", против Пољске која је направила само двије грешке из игре, а једну из сервиса, Србија баш и није имала шта да тражи против врло квалитетног ривала. Бар у тим моментима.

Али, први већи предах, онај између два сегмента меча, изнедрио је долазак "неке сасвим другачије" српске екипе на игралиште.

Распуцала се Тијана Бошковић, бриљирале у блоку час Јована Стевановић, час Маја Алексић, надмудривала супарнице капитен Маја Огњеновић, и то не само у својој основној улози, техничара, већ и у блоку, па је Пољска за тили час "самљевена" и тако се дошло до изједначења на 1:1.

А онда, трећи сет. Драматичан по више основа. Пољска га је боље започела, потом Србија узвратила, да би затим српске одбојкашице губиле са 13:16 када су кренуле у преокрет.

Серијом 7:1 су преузеле вођство од три разлике, да би потом пољска екипа сервисима оптеретила Сару Лозо и понадала се да би могла до свог преокрета, изједначивши на 20:20. Међутим, "громови" Бошковићеве, те два изврсна потеза Маје Алексић у самој завршници сета, донијели су Србији 2:1 и примакле је на корак од побједе.

Али, у четвртој дионици испрва није било лако. Таман се изгради предност, а онда стрепња - јер је либеро Александра Јегдић главом ударила у рекламу.

Срећом, није било никакве теже повреде, наставила је да игра (и то одлично), а како је то чинила и читава екипа Србије, селектор супарника Стефано Лаварини почео је да псује приликом тражешња тајмаута.

Мало је то "продрмало" његову екипу, која је успјела да послије 16:10 приђе на 17:14, но онда је селектор Србије Ђовани Гвидети затражио минут предаха, послије чега је на сјајне сервисе Саре Лозо изграђена ненадокнадива предност, 21:14, од чега се Пољска није опоравила.

Послије дана одмора, у четвртак ће Српкиње од 20 часова играти против Мађарске, а дан касније у истом термину против Белгије, преносе Новости.

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    18h 3m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 58m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 46m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 52m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 20m
    0