Odbojkašice Srbije dobile veliki derbi na Evropskom prvenstvu

21.08.2023. 21:31
0
IZVOR: nezavisne.com

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobjedu na Evropskom prvenstvu: poslije Ukrajine i Slovenije, pred Srbijom "pala" je i moćna Poljska, a rezultat 3:1, po setovima 18:25, 25:13, 25:23, 25:18 samo donekle otkriva koliko je ovaj derbi bio zanimljiv.

Startna postava u sastavu Ognjenović, Buša, Uzelac, Aleksić, Stevanović, Bošković i libero Jegdić rano je ušla u greške, a kako su se one umnožavale dok je set odmicao, ta dionica je izgubljena bez neke velike borbe.

Prosto, sa deset "neiznuđenih" kikseva, odnosno tako "poklonjenih poena", protiv Poljske koja je napravila samo dvije greške iz igre, a jednu iz servisa, Srbija baš i nije imala šta da traži protiv vrlo kvalitetnog rivala. Bar u tim momentima.

Ali, prvi veći predah, onaj između dva segmenta meča, iznedrio je dolazak "neke sasvim drugačije" srpske ekipe na igralište.

Raspucala se Tijana Bošković, briljirale u bloku čas Jovana Stevanović, čas Maja Aleksić, nadmudrivala suparnice kapiten Maja Ognjenović, i to ne samo u svojoj osnovnoj ulozi, tehničara, već i u bloku, pa je Poljska za tili čas "samljevena" i tako se došlo do izjednačenja na 1:1.

A onda, treći set. Dramatičan po više osnova. Poljska ga je bolje započela, potom Srbija uzvratila, da bi zatim srpske odbojkašice gubile sa 13:16 kada su krenule u preokret.

Serijom 7:1 su preuzele vođstvo od tri razlike, da bi potom poljska ekipa servisima opteretila Saru Lozo i ponadala se da bi mogla do svog preokreta, izjednačivši na 20:20. Međutim, "gromovi" Boškovićeve, te dva izvrsna poteza Maje Aleksić u samoj završnici seta, donijeli su Srbiji 2:1 i primakle je na korak od pobjede.

Ali, u četvrtoj dionici isprva nije bilo lako. Taman se izgradi prednost, a onda strepnja - jer je libero Aleksandra Jegdić glavom udarila u reklamu.

Srećom, nije bilo nikakve teže povrede, nastavila je da igra (i to odlično), a kako je to činila i čitava ekipa Srbije, selektor suparnika Stefano Lavarini počeo je da psuje prilikom tražešnja tajmauta.

Malo je to "prodrmalo" njegovu ekipu, koja je uspjela da poslije 16:10 priđe na 17:14, no onda je selektor Srbije Đovani Gvideti zatražio minut predaha, poslije čega je na sjajne servise Sare Lozo izgrađena nenadoknadiva prednost, 21:14, od čega se Poljska nije oporavila.

Poslije dana odmora, u četvrtak će Srpkinje od 20 časova igrati protiv Mađarske, a dan kasnije u istom terminu protiv Belgije, prenose Novosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    22h 47m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    20h 46m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    22h 59m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    13h 28m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    18h 1m
    0