Одбојкашице Србије пут ка европском трону настављају против Шведске

28.08.2023. 10:17
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Одбојкашице Србије играће меч осмине финала Европског првенства против Шведске.

Елиминациону фазу Европског првенства у одбојци селекција Србије започиње против репрезентације Шведске у Бриселу.

Након успјешно реализоване групне фазе у Генту у којој су одбојкашице Србије оствариле пет побједа уз само два изгубљена сета такмичење на Европском првенству настављају против четвртопласиране селекције из Групе Ц.

Шведска је Европски шампионат започела поразима од Турске и Грчке, да би у трећем колу савладала Њемачку, а касније и Азербејџан.

У петом колу поражена је од Чешке.

Србија је редом побјеђивала Украјину, Словенију, Пољску, Мађарску и Белгију. Једино су Пољакиње и Мађарице успјеле да освоје по један сет изабраницама селектора Ђованија Гвидетија.

Шведска је на прошлом шампионату Европе поражена од Холандије у четвртфиналу, овога пута по свему судећи имају жељу за бољим пласманом.

Највећи адут селекције Шведске је несумњиво једна од најбољих техничарки свијета Изабел Хак која поред луцидности у одабиру разигравања саиграчица има веома снажан и прецизан сервис.

Међутим, адекватан одговор на игру Швеђанке вероватно ће имати селектор Србије Ђовани Гвидети, будући да је био тренер Изабели Хак у Вакихбанци, турском клубу.

Поред поменуте Хак, за Шведску наступају и одбојкашице српског поријекла, близнакиње Александра и Ребека Лазић које су притом рођене у скандинавској држави 1994. године.

Александра игра на позицији примача, а 2021. године је на шампионату Европе била једна од јунакиња репрезентације Шведске, јер је постигла побједнички поен против селекције Бугарске у мечу за четвртфинале турнира.

На овом турниру, Александра је уписала 54 поена за Шведску, Ребека је имала мању минутажу од сестре, али је дала велики допринос свом тиму за пласман у елиминациону фазу.

Србија је против Шведске фаворит, а добра вијест за селектора Гвидетија је та што ће Тијана Бошковић бити спремна за меч осмине финала, након повреде пете на мечу против Белгије у петом колу групне фазе.

Србија и Шведска састају се у 17.00, а побједник у четвртфиналу иде на бољу репрезентацију из меча Чешка – Украјина.

Коментари 0
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    21h 54m
    3
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    23h 32m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    19h 40m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    16h 47m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    19h 45m
    0