Odbojkašice Srbije put ka evropskom tronu nastavljaju protiv Švedske

28.08.2023. 10:17
0
IZVOR: nezavisne.com

Odbojkašice Srbije igraće meč osmine finala Evropskog prvenstva protiv Švedske.

Eliminacionu fazu Evropskog prvenstva u odbojci selekcija Srbije započinje protiv reprezentacije Švedske u Briselu.

Nakon uspješno realizovane grupne faze u Gentu u kojoj su odbojkašice Srbije ostvarile pet pobjeda uz samo dva izgubljena seta takmičenje na Evropskom prvenstvu nastavljaju protiv četvrtoplasirane selekcije iz Grupe C.

Švedska je Evropski šampionat započela porazima od Turske i Grčke, da bi u trećem kolu savladala Njemačku, a kasnije i Azerbejdžan.

U petom kolu poražena je od Češke.

Srbija je redom pobjeđivala Ukrajinu, Sloveniju, Poljsku, Mađarsku i Belgiju. Jedino su Poljakinje i Mađarice uspjele da osvoje po jedan set izabranicama selektora Đovanija Gvidetija.

Švedska je na prošlom šampionatu Evrope poražena od Holandije u četvrtfinalu, ovoga puta po svemu sudeći imaju želju za boljim plasmanom.

Najveći adut selekcije Švedske je nesumnjivo jedna od najboljih tehničarki svijeta Izabel Hak koja pored lucidnosti u odabiru razigravanja saigračica ima veoma snažan i precizan servis.

Međutim, adekvatan odgovor na igru Šveđanke verovatno će imati selektor Srbije Đovani Gvideti, budući da je bio trener Izabeli Hak u Vakihbanci, turskom klubu.

Pored pomenute Hak, za Švedsku nastupaju i odbojkašice srpskog porijekla, bliznakinje Aleksandra i Rebeka Lazić koje su pritom rođene u skandinavskoj državi 1994. godine.

Aleksandra igra na poziciji primača, a 2021. godine je na šampionatu Evrope bila jedna od junakinja reprezentacije Švedske, jer je postigla pobjednički poen protiv selekcije Bugarske u meču za četvrtfinale turnira.

Na ovom turniru, Aleksandra je upisala 54 poena za Švedsku, Rebeka je imala manju minutažu od sestre, ali je dala veliki doprinos svom timu za plasman u eliminacionu fazu.

Srbija je protiv Švedske favorit, a dobra vijest za selektora Gvidetija je ta što će Tijana Bošković biti spremna za meč osmine finala, nakon povrede pete na meču protiv Belgije u petom kolu grupne faze.

Srbija i Švedska sastaju se u 17.00, a pobjednik u četvrtfinalu ide na bolju reprezentaciju iz meča Češka – Ukrajina.

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    22h 19m
    10
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    13h 14m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    12h 3m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    22h 25m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    14h 40m
    0