Одборници једногласно против изградње брзе цесте кроз Источну Илиџу

30.12.2021. 10:43
0
ИЗВОР: Катера

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа су на данашњој сједници једногласно усвојили информацију о изради техничке студије цесте „SEETO“ правца 2Б дионица Сарајево – Фоча (Брод на Дрини) – дио који пролази кроз Источну Илиџу, те захтјевају да једина прихватљива пројектована брзина дионице SEETO2Б  која пролази кроз Источну Илиџу буде  60 km/h, са максималним габаритом ширине 30 метара, довољним бројем прикључака споредних улица из насељених мјеста  и карактеристикама главне градске магистрале.

Скупштина општине Источна Илиџа се оштро противи изради Идејног рјешења  за побољшање пута SEETO 2Б дионице Сарајево-Фоча (Брод на Дрини) у габаритима који су стигли у ресорно одјељење за Просторно уређење  и екологију до 30. 12. 2021. године и  одбија га у потпуности.

Наводе, да уколико се на дионици предметне руте SEETO 2Б буду радиле денивелисане раскрснице, једино прихватљиво рјешење за исте које се налазе у урбаној зони један и два је да буду планиране испод земље.

Скупштина општине Источна Илиџа тражи да се приликом израде Идејног рјешења  "SEETO" 2Б дионице кроз Источну Илиџу из пројекта избаце сви елементи брзе цесте, те да се да се приликом усвајања нових Урбанистичких и Регулационих планова или издавања одобрења за градњу, надлежно одјељење за Просторно уређење и екологију придржава грађевинских линија претходно усвојених планова - Урбанистички план општина Српско Ново Сарајево и Српска Илиџа, Измјена и допуна регулационог плана "Кула- Вагани" и Регулационог плана "М18 - Добриња 1" који штите путни коридор магистралног пута М-18 у максималној ширини од 30 метара.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 3m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 55m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 46m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 31m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 38m
    4