Odbornici jednoglasno protiv izgradnje brze ceste kroz Istočnu Ilidžu

30.12.2021. 10:43
0
IZVOR: Katera

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža su na današnjoj sjednici jednoglasno usvojili informaciju o izradi tehničke studije ceste „SEETO“ pravca 2B dionica Sarajevo – Foča (Brod na Drini) – dio koji prolazi kroz Istočnu Ilidžu, te zahtjevaju da jedina prihvatljiva projektovana brzina dionice SEETO2B  koja prolazi kroz Istočnu Ilidžu bude  60 km/h, sa maksimalnim gabaritom širine 30 metara, dovoljnim brojem priključaka sporednih ulica iz naseljenih mjesta  i karakteristikama glavne gradske magistrale.

Skupština opštine Istočna Ilidža se oštro protivi izradi Idejnog rješenja  za poboljšanje puta SEETO 2B dionice Sarajevo-Foča (Brod na Drini) u gabaritima koji su stigli u resorno odjeljenje za Prostorno uređenje  i ekologiju do 30. 12. 2021. godine i  odbija ga u potpunosti.

Navode, da ukoliko se na dionici predmetne rute SEETO 2B budu radile denivelisane raskrsnice, jedino prihvatljivo rješenje za iste koje se nalaze u urbanoj zoni jedan i dva je da budu planirane ispod zemlje.

Skupština opštine Istočna Ilidža traži da se prilikom izrade Idejnog rješenja  "SEETO" 2B dionice kroz Istočnu Ilidžu iz projekta izbace svi elementi brze ceste, te da se da se prilikom usvajanja novih Urbanističkih i Regulacionih planova ili izdavanja odobrenja za gradnju, nadležno odjeljenje za Prostorno uređenje i ekologiju pridržava građevinskih linija prethodno usvojenih planova - Urbanistički plan opština Srpsko Novo Sarajevo i Srpska Ilidža, Izmjena i dopuna regulacionog plana "Kula- Vagani" i Regulacionog plana "M18 - Dobrinja 1" koji štite putni koridor magistralnog puta M-18 u maksimalnoj širini od 30 metara.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    16h 14m
    10
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    22h 55m
    13
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    3h 18m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    15h 2m
    0
  • Na aerodromu otkrivena vreća sa zmijama u pantalonama putnika
    13h 29m
    0