Одборници осумњиченој да је аутом ударила тинејџера пријети затвор

15.06.2022. 09:08
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Окружно јавно тужилаштво Бијељина још чека полицијски извјештај против Џелалудине Нукић из Сребренице, одборнице у локалној скупштини, осумњичене да је у Братунцу возилом ударила тинејџера, па отишла са мјеста незгоде, а буде ли доказана њена кривица, пријети јој и затворска казна, потврдили су наши извори.

Она је, наиме, осумњичена за угрожавање јавног саобраћаја, усљед чега је шеснаестогодишњак тешко повријеђен, а судећи према Кривичном законику Републике Српске, докаже ли се да се није придржавала саобраћаних прописа, може бити осуђена на казну од шест мјесеци до пет година.

Ипак, по слову закона, ако је то учињено из нехата, казна је новчана или затворска у трајању до три године.

И то није све - Нукићеву терете и за непружање помоћи повријеђеном малољетнику, за шта је такође запријећена затворска казна.

- Возач возила који остави без помоћи лице које је тим превозним средством повријеђено, казниће се новчаном казном или затвором до једне године. Ако је због неуказивања помоћи наступила тешка повреда, казна је од шест мјесеци до три године - наведено је у Кривичном законику Републике Српске.

О овој незгоди је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, који је полицији наредио документовање ових кривичних дјела те достављање извјештаја.

- Окружно јавно тужилаштво Бијељина још није запримило извјештај о овом догађају - речено је јуче за "Независне новине" из овог тужилаштва.

Припадници Полицијске станице Сребреница су 11. јуна, у 1.55, ухапсили Нукићеву, након што је полиција од 9. јуна трагала за возачем који је аутомобилом ударио малољетног пјешака па потом отишао у непознатом правцу.

Тинејџер је, након ове незгоде, хоспитализован у Универзитетском клиничком центру Тузла, а стање му је и јуче било тешко.

- Пацијент се тренутно налази на Одјељењу за интензивну његу Клинике за анестезиологију и реаниматологију. У изузетно тешком је здравственом стању због вишеструких повреда главе и тијела. Пацијент је прикључен на респиратор - речемо је за "Независне новине" из Службе за комуникације УКЦ Тузла.

Нукићева нам је у кратком разговору казала да има адвоката и да не би жељела да даје никакве изјаве.

- Видно сам потресена. Најбитније је да дијете преживи. Молим вас, немојте ме ништа више питати - рекла је Нукићева, уплаканим гласом.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Којић: Међу погинуле у Поточарима уписани још живи људи Којић: Међу погинуле у Поточарима уписани још живи људи
Вучић: Шансе су минималне, али Србија ће се борити против резолуције о Сребреници до посљедњег тренутка Вучић: Шансе су минималне, али Србија ће се борити против резолуције о Сребреници до посље...
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 14m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    38m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    21h 31m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    15h 22m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    32m
    0