Одборник испричао детаље сукоба са дјечаком у школи

30.11.2019. 13:48
0
ИЗВОР: Srpska.info

Полицијска управа Добој истражује случај у којем је одборник СНСД у Дервенти Славиша Ђураш гурно малољетника на зид у Основној школи “Никола Тесла” у том граду, јер је он прије тога ударио његовог сина, потврђено је за Српскаинфо.

Ђураш је потврдио да је гурнуо дјечака, али да га није претукао.

У Полицијској управи Добој рекли су да су у четвртак око 16.30 обавијештени да је у просторијама једне основне школе у Дервенти дошло до вршњачког насиља између два ученика.

-Након тога, родитељ једног од ученика физички је напао другог ученика, а даљи напад спријечио је просвјетни радник – рекла је портпарол ПУ Добој Драгана Керкез. Она је додала да је о свему упознат тужилац за малољетника Окружног јавног тужилаштва Добој, под чијим надзором ће се предузимати даље радње.

Ђураш је за Српскаинфо потврдио да се десио овај инцидент, а истиче да је све урадио у афекту, јер је његов син том приликом тешко повријеђен.

Слика

-То се догодило у четвртак око 15.15.  Један дјечак је напао мог сина. Он га је прво гурнуо на једну дјевојчицу, а када се мој син исправио ту су стали неки момци између њих. Тај дјечак је искористио прилику и мог сина ударио ногом у тестисе. Шутнуо га је као фудбалску лопту – рекао је Ђураш. Он је појаснио да је његов син од болова пао на земљу и да му нико није помагао, он је тако допузао до зборнице.

-Ту му је помогао наставник физичког. Послије 20 минута они су обавијестили моју супругу да дође по дијете и да га води љекару. Након тога супруга је позвала мене око 15.40, а ја сам био у близини школе, па сам одмах отишао да видим шта се десило – истиче Ђураш. Каже да је остао шокиран када је дошао у школу, јер је затекао сина како лежи савијен испред зборнице, од болова.

-Прво ме је изнервирало што наставници нису звали Хитну помоћ, јер се моје дијете 40 минута извијало од болова, а они су стајали око њега и наставили са наставом. Нико од наставника није обавијестио ни директора шта се десило. Тек кад сам га ја назвао на телефон, он је сазнао за овај инцидент – појаснио је овај одборник. Истиче да је због свега тога био у афекту и бијесан, те да је узео сина и повео га према болници.

-Тада смо прошли поред разреда у који иде ученик који га је напао. Питао сам гдје је тај мали и он је изашао. У афекту сам га узео за прса и гурнуо на зид, а ту је одмах стао један наставник. Питао сам га зашто је то урадио и рекао му да га више никада не смије пипнути. Он је рекао да га више неће дирати – рекао је Ђураш. Он каже да можда није требао тако поступити, али да је био бијесан због тога што му је повријеђен син.

-Мој син је узоран ђак, одликаш и спортиста и никада не прави проблеме. Жалио се раније да има проблема у разреду и о томе сам обавијестио и разредницу – испричао је Ђураш. Додаје да је затим његова супруга сина одвезла у Хитну помоћ, али су рекли да мора ићи за болницу Добој.

-Тамо ми је доктор рекао да је мало фалило да пукне тестис. Замислите да се то десило, какве би посљедице остале – каже Славиша Ђураш.

Школа пријавила случај

Директор Основне школе „Никола Тесла“ у Дервенти Љубиша Ђурић рекао је да је упознат са овим случајем.

-Одмах смо обавијестили полицију о свему. Они су направили записник и док траје истрага ми не можемо давати никакве изјаве – рекао је кратко за Српскаинфо  Љубиша Ђурић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“ Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“
Тринаестогодишњи дјечак сјекиром убио 12 јагањаца Тринаестогодишњи дјечак сјекиром убио 12 јагањаца
Дјечак поново побјегао из Центра за социјални рад и починио још једну пљачку Дјечак поново побјегао из Центра за социјални рад и починио још једну пљачку
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    26m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 35m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 40m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 23m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    11h 37m
    0