Одгођена регата Дрином

23.07.2020. 09:58
0
ИЗВОР: Srna

Одлуком Штаба за ванредне ситуације општине Фоча, усљед погоршане епидемиолошке ситуације, овогодишња регата ријеком Дрином, у оквиру туристичко-забавне манифестације "Дринска авантура", одгођена је, а све остале планиране активности биће организоване према раније утврђеним терминима.

-Како је у одлуци Штаба наведено, у обавези смо да откажемо дио манифестације која је требала да се одржи на ријеци Дрини у недјељу, 26. јула, а све због притужби великог броја становника Фоче на одржавање регате- саопштено је из Омладинског покрета Фоча, који је организатор манифестације.


У саопштењу се подсјећа да су се, према упутствима надлежних о ограничењу броја учесника на 50, ове године потрудили да у вертикалној трци "Риболовачкој причи" и бициклистичкој вожњи не прекораче тај број, те да ће те активности бити организоване.

-Међутим, иако смо за учеснике регате обезбиједили превоз до почетне тачке тако да у аутобусима обезбиједимо довољно одстојање учесника, дезинфекцију руку, те заштитне маске, како у превозу, тако и на пловилима током регате, због одлуке надлежних, приморани смо да тај дио активности одложимо до даљег- наводе организатори.

Ове године, учесници ће се такмичити у ноћној вертикалној трци од градског трга до Планинарског дома "Забрана", која ће почети у петак, 24. јула, у 21.00 час, а за најбоље тркаче обезбијеђене су новчане награде.

У суботу, 25. јула, од 8.00 часова, љубитељи бициклизма уживаће у вожњи бицикала од Фоче, преко Пјешчаних пирамида, до Миљевине, одакле ће се до Фоче такмичити за новчане награде.

Истог дана, у 18.00 часова, на ушћу Ћехотине у Дрину, љубитељи риболова моћи ће да учествују у "Риболовачкој причи", малој школи риболова и акцији порибљавања Дрине.

"Дринска авантура" из године у годину расте, како према броју заинтересованих, тако и према броју забавних активности. Тренутна епидемиолошка ситуација ове године спријечила нас је да учесницима понудимо и остале планиране активности. Вођени мишљу да је здравље најпрече ипак нисмо у могућности да понудимо све што смо наумили у овогодишњем издању манифестације", наводи се у саопштењу.

Организатори су изразили наду да ће епидемија што прије проћи и да неће угрозити одржавање осталих манифестација у Фочи и другим општинама у Републици Српској и најавили да припремају нове садржаје за наредну годину, када ће, како кажу, на посебан начин обиљежити мали јубилеј - пет авантуристичких година на Дрини и осталим фочанским дестинацијама.

Коментари 0
Повезане вијести
Двојица Фочака претукла Билећанина Двојица Фочака претукла Билећанина
На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
У Фочи ухапшене двије особе због кријумчарења Египћана У Фочи ухапшене двије особе због кријумчарења Египћана
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    2h 54m
    0
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    17h 15m
    0
  • Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста
    22h 53m
    1
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    1h 2m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    1h 16m
    0