Одгођено обиљежавање Дана несталих Срба

21.04.2020. 17:50
0
ИЗВОР: СРНА

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево саопштила је да сутра неће бити организовано обиљежавање Дана несталих Срба из Сарајева и Сарајевско-романијске регије, што је у складу са одлукама надлежних органа о забрани окупљања и осталим мјерама у вези са епидемијом вируса корона.

Из Организације подсјећају да је 22. априла 1992. године у сарајевском насељу Аеродром заробљено осам припадника бивше ЈНА.

- То је био први масовнији нестанак лица српске националности у Сарајеву. Због тога је овај датум Организација изабрала као Дан несталих лица, а нестанци се вежу за цијели период нестајања и страдања Срба у Сарајеву у протеклом рату - наведено је у саопштењу.

Чланови Предсједништва Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево наглашавају да и након 28 година на простору Сарајева још траже 180 лица српске националности, а на подручју регије 392 лица.

Они истичу да су породице незадовољне процесом тражења несталих лица који је у надлежности институција на нивоу БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду
У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    9h 37m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    11h 56m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    12h 23m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    15h 3m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    7h 44m
    0