Одјекнула Миланова доброта

30.11.2022. 16:00
1
ИЗВОР: srna.rs

Пољопривредник из Фоче Милан Гаговић подијелио је 200 килограма свињског меса породицама које живе тешко, а тај његов гест имао је велики одјек, па су му, осим позива за помоћ, стизали и позиви са разних страна од људи који желе на сличан начин да помогну.

Тако је Данко Петровић, Фочак који дуже времена живи у Бањалуци, на Гаговићев рачун одмах уплатио 500 марака, а тај новац биће искоришћен за набавку прехрамбених пакета за најугрожније.

Било је још позива, не само из Српске, већ и Србије, оних који су заинтересовани да учествују у сличним акцијама и који су у Милану препознали искрену намјеру да се помогне немоћнима.

Гаговић, који је претходно оставио свој број телефона да би му се могли јавити они којима је потребна помоћ, каже да је имао позиве од великог броја грађана тешког имовног стања и да је месо са свог газдинства доставио на више адреса широм општине Фоча.

Позиви су стизали не само из Фоче, већ и других општина, између осталог из Гацка и Угљевика, а Гаговић каже да овај пут није могао свима изаћи у сусрет јер је тешко послати свјеже месо на удаљене адресе, па ће се потрудити да им достави прехрамбене пакете, за чију набавку ће искористити помоћ Данка Петровића из Бањалуке.

Уз свињско месо, Гаговић је одлучио да поклони и двије овце из свог тора, како каже, да не би изоставио и комшије Бошњаке. Овчије месо подијелио је угроженим породицама из Устиколине.

Гаговић је познат по оваквим акцијама и ово је само једно у низу његових добрих дјела, којима плодове свог рада дијели са немоћнима.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Goran 30.11.2022. 18:24
  Bog te blagoslovio Milane i dao ti zdravlja srece i sve najbolje sto covjek moze dobiti.
Повезане вијести
Вијековима чувала српско име и искру слободе, а у слободи заборављена (Први дио) Вијековима чувала српско име и искру слободе, а у слободи заборављена (Први дио)
Удружење “Миљевина” покренуло изградњу уличне расвјете Удружење “Миљевина” покренуло изградњу уличне расвјете
Валентина Вуковић трећа у Србији Валентина Вуковић трећа у Србији
Најчитаније
 • Почела исплата годишњег борачког додатка
  23h 32m
  3
 • Положен камен темељац за изградњу зграде Полицијске управе Источно Сарајево
  22h 27m
  6
 • Милан Савић предсједник Студентског парламента
  19h 45m
  5
 • Због удеса обустављен саобраћај на путу Зворник-Власеница
  19h 35m
  0
 • Амбасадор САД у БиХ у посјети општини Источна Илиџа
  16h 42m
  0