Одјекнула Миланова доброта

30.11.2022. 16:00
1
ИЗВОР: srna.rs

Пољопривредник из Фоче Милан Гаговић подијелио је 200 килограма свињског меса породицама које живе тешко, а тај његов гест имао је велики одјек, па су му, осим позива за помоћ, стизали и позиви са разних страна од људи који желе на сличан начин да помогну.

Тако је Данко Петровић, Фочак који дуже времена живи у Бањалуци, на Гаговићев рачун одмах уплатио 500 марака, а тај новац биће искоришћен за набавку прехрамбених пакета за најугрожније.

Било је још позива, не само из Српске, већ и Србије, оних који су заинтересовани да учествују у сличним акцијама и који су у Милану препознали искрену намјеру да се помогне немоћнима.

Гаговић, који је претходно оставио свој број телефона да би му се могли јавити они којима је потребна помоћ, каже да је имао позиве од великог броја грађана тешког имовног стања и да је месо са свог газдинства доставио на више адреса широм општине Фоча.

Позиви су стизали не само из Фоче, већ и других општина, између осталог из Гацка и Угљевика, а Гаговић каже да овај пут није могао свима изаћи у сусрет јер је тешко послати свјеже месо на удаљене адресе, па ће се потрудити да им достави прехрамбене пакете, за чију набавку ће искористити помоћ Данка Петровића из Бањалуке.

Уз свињско месо, Гаговић је одлучио да поклони и двије овце из свог тора, како каже, да не би изоставио и комшије Бошњаке. Овчије месо подијелио је угроженим породицама из Устиколине.

Гаговић је познат по оваквим акцијама и ово је само једно у низу његових добрих дјела, којима плодове свог рада дијели са немоћнима.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Goran 30.11.2022. 18:24
    Bog te blagoslovio Milane i dao ti zdravlja srece i sve najbolje sto covjek moze dobiti.
Повезане вијести
На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената
Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    21h 16m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    5h 52m
    0
  • Данас Марковдан
    9h 34m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    5h 8m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    3h 48m
    0