Odjeknula Milanova dobrota

30.11.2022. 16:00
1
IZVOR: srna.rs

Poljoprivrednik iz Foče Milan Gagović podijelio je 200 kilograma svinjskog mesa porodicama koje žive teško, a taj njegov gest imao je veliki odjek, pa su mu, osim poziva za pomoć, stizali i pozivi sa raznih strana od ljudi koji žele na sličan način da pomognu.

Tako je Danko Petrović, Fočak koji duže vremena živi u Banjaluci, na Gagovićev račun odmah uplatio 500 maraka, a taj novac biće iskorišćen za nabavku prehrambenih paketa za najugrožnije.

Bilo je još poziva, ne samo iz Srpske, već i Srbije, onih koji su zainteresovani da učestvuju u sličnim akcijama i koji su u Milanu prepoznali iskrenu namjeru da se pomogne nemoćnima.

Gagović, koji je prethodno ostavio svoj broj telefona da bi mu se mogli javiti oni kojima je potrebna pomoć, kaže da je imao pozive od velikog broja građana teškog imovnog stanja i da je meso sa svog gazdinstva dostavio na više adresa širom opštine Foča.

Pozivi su stizali ne samo iz Foče, već i drugih opština, između ostalog iz Gacka i Ugljevika, a Gagović kaže da ovaj put nije mogao svima izaći u susret jer je teško poslati svježe meso na udaljene adrese, pa će se potruditi da im dostavi prehrambene pakete, za čiju nabavku će iskoristiti pomoć Danka Petrovića iz Banjaluke.

Uz svinjsko meso, Gagović je odlučio da pokloni i dvije ovce iz svog tora, kako kaže, da ne bi izostavio i komšije Bošnjake. Ovčije meso podijelio je ugroženim porodicama iz Ustikoline.

Gagović je poznat po ovakvim akcijama i ovo je samo jedno u nizu njegovih dobrih djela, kojima plodove svog rada dijeli sa nemoćnima.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Goran 30.11.2022. 18:24
  Bog te blagoslovio Milane i dao ti zdravlja srece i sve najbolje sto covjek moze dobiti.
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Biti svetosavac znači biti pun dobrote prema svima Mitropolit Hrizostom: Biti svetosavac znači biti pun dobrote prema svima
Katarina Vučen, učiteljica iz Foče, nagrađena za praksu „Da učenje ne bude mučenje“ Katarina Vučen, učiteljica iz Foče, nagrađena za praksu „Da učenje ne bude mučenje“
Ćehotina porasla, Drina u opadanju Ćehotina porasla, Drina u opadanju
Najčitanije
 • Sjećanja Hrešana na dolazak Austrougarske imperije u BiH
  2h 5m
  0
 • Nataši Ćejić potrebna naša pomoć
  11h 13m
  2
 • Noćni uspon na vrh Trebevića (FOTO)
  8h 0m
  1
 • Đogo: Zabranom podizanja tri prsta završen proces etničkog čišćenja "otvorenog grada"
  7h 50m
  6
 • Preminuo glumac Saša Petrović
  11h 56m
  1