Одлазак здравствених радника из Републике Српске (ВИДЕО)

08.07.2020. 13:08
0
ИЗВОР: OSM/Катера

Миодраг Фемић, предсједник Струковног синдиката доктора медицине Републике Српске на јучерашњем састанку са љекарима и медицинским техничарима у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву, навео је да је информисан да се велики број љекара и медицинских техничара спрема да оде у иностранство и да већ имају гарантна писма земаља западне Европе.

- Колеге се тестирају на вирус корона и спремају се да оду – упозорава Фемић.

Како је Фемић истакао, поражавајуће је да ресорно министарство и Влада Републике Српске нису испоштовали законе које су упутили синдикату и нису повећали плате здравственим радницима.

Он је додао да је прије 10 дана упутио отворено писмо Влади РС и премијеру Радовану Вишковићу са захтјевом за спровођење Закључка Владе РС од 26. септембра 2019. године, а у вези са повећањем плата и накнада докорима медицине и осталим здравственим радницима.

Међутим, до данас никакав одговор нису добили, како наводи сам Фемић, истичући да је ситуација постала аларманта јер је велики број медицинских радника напустио Републику Српску током пандемије вируса корона, а сада се, са ублажавањем мјера, многи спремају на одлазак у здравствене установе ван БиХ.

- Уколико влада не испоштује договор који смо постигли и не повећа плату здравственим радницима, ми ћемо остати без здравственог кадра – напомиње Фемић.

Он истиче да је у овој ситуацији влада дужна да одговори јавности на питање зашто немамо довољно здравствених стручњака и зашто људе нема ко да лијечи?

 

Коментари 0
Повезане вијести
Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 24m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 57m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 23m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 36m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 5m
    3