Одлажу се молебани и друга окупљања СПЦ у Црној Гори

04.07.2020. 15:19
0
ИЗВОР: Танјуг

Епископски савјет Српске православне цркве у Црној Гори саопштио је данас да се због епидемиолошке ситуације одлажу молебани и слична окупљања широм Црне Горе.

У саопштењу се наводи да је СПЦ, иако је имала могућност да молебане одржи испред храмова, као и намјеру да том приликом испоштује наредбе здравствених институција, оцијенила да су околности такве да осим поштовања прописа "треба показати примјер уздржања и стрпљења".

-Формално-правно имамо проглашен крај епидемије и правно утемељење да наше оправдане протесте наставимо, али фактички, болест се вратила међу нас и она тренутно напредује- наводи се у саопштењу.

Епископски савјет је позвао вернике у парохијама на сјеверу Црне Горе у којима су поново забрањена богослужења са присуством вјерника да буду у договору са својим свештеником у вези са обављањем молитви.

У саопштењу се додаје да ће се редовна црквена богослужења у другим градовима обављати по устаљеном реду, уз поштовање здравствених прописа.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Данас Сабор Светог архангела Гаврила Данас Сабор Светог архангела Гаврила
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    21h 37m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    20h 50m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    3h 40m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    22h 58m
    3
  • “Случајна” грешка пуни касе трговаца
    23h 22m
    0