Odlažu se molebani i druga okupljanja SPC u Crnoj Gori

04.07.2020. 15:19
0
IZVOR: Tanjug

Episkopski savjet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori saopštio je danas da se zbog epidemiološke situacije odlažu molebani i slična okupljanja širom Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je SPC, iako je imala mogućnost da molebane održi ispred hramova, kao i namjeru da tom prilikom ispoštuje naredbe zdravstvenih institucija, ocijenila da su okolnosti takve da osim poštovanja propisa "treba pokazati primjer uzdržanja i strpljenja".

-Formalno-pravno imamo proglašen kraj epidemije i pravno utemeljenje da naše opravdane proteste nastavimo, ali faktički, bolest se vratila među nas i ona trenutno napreduje- navodi se u saopštenju.

Episkopski savjet je pozvao vernike u parohijama na sjeveru Crne Gore u kojima su ponovo zabranjena bogosluženja sa prisustvom vjernika da budu u dogovoru sa svojim sveštenikom u vezi sa obavljanjem molitvi.

U saopštenju se dodaje da će se redovna crkvena bogosluženja u drugim gradovima obavljati po ustaljenom redu, uz poštovanje zdravstvenih propisa.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO) Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO)
Danas Sabor Svetog arhangela Gavrila Danas Sabor Svetog arhangela Gavrila
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8h 5m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    7h 29m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    5h 44m
    11
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    22h 13m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    7h 23m
    0