Одлучили су да на улици оставе фрижидер, разлог је невјероватан

10.08.2019. 19:16
0
ИЗВОР: Klix

Група добрих људи прије неколико дана у сарајевском насељу Пофалићи дошла је на идеју да постави фрижидер који ће бити доступан свима, а у којем ће се налазити храна и пиће за све оне који нису у прилици себи обезбиједити пристојан оброк.

Елис и Муамер, заједно са пријатељима из насеља Пофалићи, иницирали су ову идеју и спровели у дјело. Циљ је, кажу, само један – пружити храну свима којима је потребна те стимулисати људе да не бацају оно што неко може појести, пише Klix.

Фрижидер се налази непосредно поред хотела и укључен је у струју како би у вријеме топлих љетих дана храна одржала свјежину и квалитет.

– Нисмо очекивали овакву реакцију јавности. Објавили смо на Фејсбуку, а онда су многи подијелили и вијест се проширила – прича Муамер.

– Знате и сами колико хране се баца. Многи остатке хране закаче на контејнер и то одмах неко узме. Идеја је била да људи могу достојанствено доћи и узети из фрижидера храну, а не да узимају са контејнера – каже Елис.

Фрижидер је сада пун хране и пића, а помоћ је стигла и из Удружења Дар руке. Они су напунили фрижидер храном, а остатак новца су искористили за додатну помоћ једној породици.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Срби уградили дио себе у Храм Преображења Господњег у Пофалићима Срби уградили дио себе у Храм Преображења Господњег у Пофалићима
Прича о Цркви Преображења Господњег: Судбина је одредила да овај храм буде саграђен у Сарајеву Прича о Цркви Преображења Господњег: Судбина је одредила да овај храм буде саграђен у Сара...
Преображењска црква у Пофалићима обиљежава крсну славу - Преображење Господње Преображењска црква у Пофалићима обиљежава крсну славу - Преображење Господње
Најчитаније
  • Слани мафини
    8h 10m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    10h 5m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 59m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    21h 8m
    3
  • Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
    9h 18m
    0