Одлука о именовању Божовића скинута са дневног реда

16.01.2020. 10:50
0
ИЗВОР: Srna

Сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ почела је у Сарајеву, а са дневног реда, на захтјев предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије, скинуто је потврђивање именовања Млађена Божовића за министра за људска права и избјеглице.

На дневном реду сједнице је више приједлога које је утврдио и у парламентарну процедуру упутио Савјет министара у претходном мандату, међу којима Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о управним споровима БиХ, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о финансирању институција БиХ.

На дневном реду су и извјештаји о раду више институција, међу којима годишњи извјештаји Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2017. и 2018. годину, извјештаји о раду Правобранилаштва БиХ за 2018. годину, о спровођењу општих избора 2018, те о спровођењу закона из надлежности Централне изборне комисије БиХ у 2018. години.

Посланици треба да потврде избор чланова Представничког дома у заједничким комисијама оба дома, те сталним делегацијама у међународним организацијама у којима је Парламентарна скупштина БиХ члан.

Коментари 0
Повезане вијести
Млађен Божовић оптужен за насиље над Ирином Ловрић Млађен Божовић оптужен за насиље над Ирином Ловрић
Тегелтија: Божовић остаје кандидат за министра Тегелтија: Божовић остаје кандидат за министра
Нешић одговорио СДА: “Можда се и нама не свиди неко због боје косе или очију” Нешић одговорио СДА: “Можда се и нама не свиди неко због боје косе или очију”
Најчитаније
  • Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО)
    22h 20m
    1
  • Пронађена Анастасија Кауриновић
    16h 37m
    1
  • Супер људске приче из Фоче: Немања Тривун, херој који спасава животе
    20h 29m
    0
  • Преминуо проф. др Дарко Калајџић
    12h 55m
    0
  • Сјећање на умјетницу Катарину Ивановић
    14h 16m
    0