Одређен притвор директору добојске болнице

08.10.2021. 18:09
0
ИЗВОР: Глас Српске

Младену Гајићу, директору Болнице "Свети апостол Лука" Добој, одређен је притвор, сазнаје "Глас Српске".

Окружни суд Бањалука одредио је притвор директору добојске Болнице "Свети апостол Лука" Младену Гајићу због сумње да је злоупотријебио службени положај у поступцима јавне набавке медицинске опреме за вријеме панедмије вируса корона.

Притвор је одређен на приједлог Републичког јавног тужилаштва, а осумњиченом је на терет стављено кривично дјело злоупотреба положаја или овлашћења, објављено је на интернет страници Окружнг суда Бањалука.

Гајић се сумњичи да је, користећи ванредну ситуацију проглашену за територију Републике Српске због епидемилошке ситуације, заједно и по претходном договору, прибавио знатну имовинску корист правном лицу "Травел фор фан" из Бањалуке на штету буџетских средстава у поступцима јавних набавки медицинске опреме, иако ово правно лице није регистровано за промет медицинском опремом.

Тужилац је предложио притвор због основане бојазни да ће боравком на слободи осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, као и да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Ова мјера предложена је и због тежине кривичног дјела, начина извршења или посљедица кривичног дјела и као и због тога што би пуштање на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

Гајић је ухапшен прије два дана, када и директор фирме "А.Р.М.С. системи" Владимир Вулетић, којем није одређено задржавање, јер је испољио симптоме вируса корона.

Даље поступање зависиће од резултата теста и његовог здравственог стања.

Коментари 0
Повезане вијести
Ненад Ћук нови в.д. директора Дома здравља Источно Сарајево Ненад Ћук нови в.д. директора Дома здравља Источно Сарајево
Тегелтија именован за директора УИО Тегелтија именован за директора УИО
Инспекторица шефицу тровала „мравоцидом“ јер није добила жељену позицију Инспекторица шефицу тровала „мравоцидом“ јер није добила жељену позицију
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 43m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 48m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 57m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 36m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 4m
    0