Određen pritvor direktoru dobojske bolnice

08.10.2021. 18:09
0
IZVOR: Glas Srpske

Mladenu Gajiću, direktoru Bolnice "Sveti apostol Luka" Doboj, određen je pritvor, saznaje "Glas Srpske".

Okružni sud Banjaluka odredio je pritvor direktoru dobojske Bolnice "Sveti apostol Luka" Mladenu Gajiću zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj u postupcima javne nabavke medicinske opreme za vrijeme panedmije virusa korona.

Pritvor je određen na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva, a osumnjičenom je na teret stavljeno krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlašćenja, objavljeno je na internet stranici Okružng suda Banjaluka.

Gajić se sumnjiči da je, koristeći vanrednu situaciju proglašenu za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiloške situacije, zajedno i po prethodnom dogovoru, pribavio znatnu imovinsku korist pravnom licu "Travel for fan" iz Banjaluke na štetu budžetskih sredstava u postupcima javnih nabavki medicinske opreme, iako ovo pravno lice nije registrovano za promet medicinskom opremom.

Tužilac je predložio pritvor zbog osnovane bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Ova mjera predložena je i zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja ili posljedica krivičnog djela i kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Gajić je uhapšen prije dva dana, kada i direktor firme "A.R.M.S. sistemi" Vladimir Vuletić, kojem nije određeno zadržavanje, jer je ispoljio simptome virusa korona.

Dalje postupanje zavisiće od rezultata testa i njegovog zdravstvenog stanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nenad Ćuk novi v.d. direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo Nenad Ćuk novi v.d. direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo
Tegeltija imenovan za direktora UIO Tegeltija imenovan za direktora UIO
Inspektorica šeficu trovala „mravocidom“ jer nije dobila željenu poziciju Inspektorica šeficu trovala „mravocidom“ jer nije dobila željenu poziciju
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 49m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    8h 47m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    17h 13m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    15h 28m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    17h 7m
    0