Одржан хуманитарни концерт за нашу Веру Гргић - Заједно можемо све!

14.03.2024. 21:57
0
ИЗВОР: katera.news

У спортској дворани на Тргу „Србија“ у Источном Новом Сарајеву одржан је хуманитарни концерт за нашу суграђанку Веру Гргић, која се од 2020. године бори са раком дојке.

Милица Гргић, Верина кћерка, навела је да је њена мајка осјећа боље него претходни период, те да су иницијативу за одржавање концерта покренуле њихове комшије Јелена и Небојша Радовић.

- На концерт се одазвало много музичара, надам се да ће све протећи у најбољем реду и да ћемо прикупити одређени износ новца како бисмо могли кренути у ову заједничку борбу – рекла је он.

Слика

Фото: katera.news

Вера се протеклог викенда вратила из Аустрије, са клинике која је специјализована за онколошко и паметно лијечење, гдје је обавила додатне претраге, а према ријечима њене кћерке, за три до четири недјеље ће знати резултате налаза, али и одлуку конзилија везану за наставак лијечења.

Милица је навела да још увијек нису добили предрачун из ове клинике и да не знају колико је тачно новца потребно скупити за наставак Вериног лијечења.

Слика

Фото: katera.news

Небојша Радовић, члан Фокус бенда, један од иницијатора за организацију концерта и Веричин пријатељ, навео је да су жељели да дају свој допринос и помогну у наставку њеног лијечења.

- Вера је дивна жена, мајка, добра комшиница. Ту смо да јој пружимо подршку и будемо уз њу – рекао је он.

Слика

Фото: katera.news

Подсјећамо, Вера од септембра 2020. године води борбу са раком дојке. Након осам хемотерапија оперисана је у Новом Саду гдје је одрађена обострана мастектомија и реконструкција. У септембру 2021. године откривене су јој промјене на обје надбубрежне жлијезде и код шестог пршљена.

Након тога je услиједила паметна терапијa која није била доступна у БиХ, а листе у Фонду Републике Српске су биле дуге.

Уз подршку породице и најближих, Вера је наставила лијечење, а након осам мјесеци лијечење је наставила у оквиру Фонда.

Међутим, у августу 2023. године, откривају јој метастазу на малом мозгу, а потом и на десној надбубрежној жлијезди која је обмотала и притиснула вену cava inferior, главну шупљу вену у организму.

Након низа операција, терапија и борбе, Вера и њена породица не одустају.

Помоћ ће потражити на клиници која је специјализована за онколошко и паметно лијечење у Аустрији и за то јој је потребна наша помоћ.

Ако нист у могућности да дођете на концерт, Вери можете помоћи и уплатом финансијских средстава на рачун 5520041866679895Адико банка а.д. Бања Лука

Сврха уплате:

За лијечење Вере Гргић

Милица Гргић

Адико банка а.д.Бања Лука

Инструкције за уплате из иностранства:

 Swift: HAABBA2B

Addiko Bank a.d

Алеја Светог Саве 13

78000 Бања Лука

БиХ

IBAN: BA3955200418833827838

Милица Гргић

Спасовданска 31Б

Источно Сарајево

 Будимо хумани, помозимо Вери!

 

Коментари 0
Повезане вијести
Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    12h 36m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    12h 50m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    15h 7m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    12h 42m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    4h 57m
    0