Održan humanitarni koncert za našu Veru Grgić - Zajedno možemo sve!

14.03.2024. 21:57
0
IZVOR: katera.news

U sportskoj dvorani na Trgu „Srbija“ u Istočnom Novom Sarajevu održan je humanitarni koncert za našu sugrađanku Veru Grgić, koja se od 2020. godine bori sa rakom dojke.

Milica Grgić, Verina kćerka, navela je da je njena majka osjeća bolje nego prethodni period, te da su inicijativu za održavanje koncerta pokrenule njihove komšije Jelena i Nebojša Radović.

- Na koncert se odazvalo mnogo muzičara, nadam se da će sve proteći u najboljem redu i da ćemo prikupiti određeni iznos novca kako bismo mogli krenuti u ovu zajedničku borbu – rekla je on.

Slika

Foto: katera.news

Vera se proteklog vikenda vratila iz Austrije, sa klinike koja je specijalizovana za onkološko i pametno liječenje, gdje je obavila dodatne pretrage, a prema riječima njene kćerke, za tri do četiri nedjelje će znati rezultate nalaza, ali i odluku konzilija vezanu za nastavak liječenja.

Milica je navela da još uvijek nisu dobili predračun iz ove klinike i da ne znaju koliko je tačno novca potrebno skupiti za nastavak Verinog liječenja.

Slika

Foto: katera.news

Nebojša Radović, član Fokus benda, jedan od inicijatora za organizaciju koncerta i Veričin prijatelj, naveo je da su željeli da daju svoj doprinos i pomognu u nastavku njenog liječenja.

- Vera je divna žena, majka, dobra komšinica. Tu smo da joj pružimo podršku i budemo uz nju – rekao je on.

Slika

Foto: katera.news

Podsjećamo, Vera od septembra 2020. godine vodi borbu sa rakom dojke. Nakon osam hemoterapija operisana je u Novom Sadu gdje je odrađena obostrana mastektomija i rekonstrukcija. U septembru 2021. godine otkrivene su joj promjene na obje nadbubrežne žlijezde i kod šestog pršljena.

Nakon toga je uslijedila pametna terapija koja nije bila dostupna u BiH, a liste u Fondu Republike Srpske su bile duge.

Uz podršku porodice i najbližih, Vera je nastavila liječenje, a nakon osam mjeseci liječenje je nastavila u okviru Fonda.

Međutim, u avgustu 2023. godine, otkrivaju joj metastazu na malom mozgu, a potom i na desnoj nadbubrežnoj žlijezdi koja je obmotala i pritisnula venu cava inferior, glavnu šuplju venu u organizmu.

Nakon niza operacija, terapija i borbe, Vera i njena porodica ne odustaju.

Pomoć će potražiti na klinici koja je specijalizovana za onkološko i pametno liječenje u Austriji i za to joj je potrebna naša pomoć.

Ako nist u mogućnosti da dođete na koncert, Veri možete pomoći i uplatom finansijskih sredstava na račun 5520041866679895Adiko banka a.d. Banja Luka

Svrha uplate:

Za liječenje Vere Grgić

Milica Grgić

Adiko banka a.d.Banja Luka

Instrukcije za uplate iz inostranstva:

 Swift: HAABBA2B

Addiko Bank a.d

Aleja Svetog Save 13

78000 Banja Luka

BiH

IBAN: BA3955200418833827838

Milica Grgić

Spasovdanska 31B

Istočno Sarajevo

 Budimo humani, pomozimo Veri!

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    15h 4m
    9
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    15h 18m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    15h 10m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    17h 35m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    5h 59m
    0