Одржан жријеб парова европских клупских такмичења

13.12.2021. 18:19
0
ИЗВОР: Катера

Европска кућа фудбала данас је у Ниону одржала жријеб парова за осмину финала Лиге шампиона, који ће се играти у 2022. години.

На поновљеном жријебу извучени су противници у "нокаут" рунди такмичења, а састају се Салцбург - Бајерн, Спортинг - Манчестер сити, Бенфика - Ајакс, Челси - Лил, Атлетико Мадрид - Манчестер јунајтед, Виљареал - Јувентус, Интер - Ливерпул и ПСЖ - Реал Мадрид.

Први мечеви су на програму 15. и 16. фебруара, односно 22. и 23. фебруара, а реванш мечеви су заказани за 8. и 9, односно 15. и 16. март.

Данас су извучени и парови шеснаестине финала Лиге Европа, а први мечеви играће се 17. фебруара 2022. године.

У првој рунди "нокаут" фазе састаће се Аталанта - Олимпијакос, Барселона - Наполи, Борусија Дортмунд - Ренџерс, Порто - Лацио, Лајпциг - Реал Сосиједад, Севиља - Динамо Загреб, Шериф - Брага и Зенит - Реал Бетис. 

Подсјећамо, једини српски представник у овом такмичењу Црвена звезда из Београда "нокаут" фазу Лиге Европе почиње од наредне рунде, осмине финала против једног од побједника шеснаестине финала. 

Корак напријед београдски црвено-бијели заслужили су освајањем првог мјеста у групној фази Лиге Европе, испред Браге, која као другопласирана игра у 1/16 финала.

УЕФА је данас одржала жријеб за осмину финала трећеразредног такмичења Лигу конференција, а у овој рунди такмичења састају се Олимпик Марсеј - Карабаг, ПСВ - Макаби Тел Авив, Фенербахче - Славија Праг, Мидтјиланд - ПАОК, Лестер сити - Рандерс, Селтик - Бодо/Глимт, Спарта Праг - Партизан, Рапид Беч - Тотенхем/Витезе.

Једини српски представник у овом такмичењу, ФК Партизан из Београда први меч играће у Прагу против Спарте, док је реванш седам дана касније у Хумској.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 0m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 35m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 34m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 1m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    6h 53m
    0