Одржана 19. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

02.03.2023. 12:37
0
ИЗВОР: katera.news

Скупштина општине Источно Ново Сарајево усвојила је данас Приједлог одлуке о издавању гаранције за кредитно задужење КП „Свети Марко“ чији је оснивач ова општина.

Александар Костовић, замјеник начелника општине Источно Ново Сарајево, рекао је да Општина даје гаранцију за кредитно задужење од 120.000 КМ за набавку машине за копање гробних мјеста.

- Машина је неопходна, а њеном набавком олакшао би се посао упослених  - рекао је Костовић.

Према његовим ријечима, тачка дневног реда коју би издвојио је она која се тиче Приједлога одлуке о усвајању Методологије за формирање цијене водних услуга у КП „Водовод и канализација“ Источно Сарајево.

- Ову методологију је урадио УНДП са партнерима кроз различите пројекте и на тај начин комунална предузећа настоје да се отргну популизму и политици и постану самоодржива, што и јесте циљ – рекао је Костовић.

Како истиче, говорено је и о евентуалном повећању цијена, иако се о томе још увијек може говорити само хипотетички.

- У случају да до тога дође, постојаће субвенције за најугроженије групе становништа – рекао је он.

Слика

Фото: katera.news

Босиљка Дуњић, одборник Српске демократске странке, истакла је да грађани Источног Новог Сарајева усвајањем ове методологије могу очекивати поскупљење воде.

- Вјерујем да ће већ у марту доћи до поскупљења водних услуга. Сматрамо да грађани Источног Новог Сарајева треба да имају најмању цијену воде јер је ова општина богата природним ресурсима и извориштима – рекла је он.

Дуњићева је додала да је Клуб одобрника СДС-а био против усвајање ове тачке.

- На сједници је био присутан и директор КП „Водовод и канализација“ Источно Сарајево Љубиша Лаловић којег сам питала да ли ће методологија довести до промјене и систематизације радних мјеста, ако узмемо у обзир да имају вишак запослених. Добила сам одговор да имају 20 запослених вишка, али да то неће утицати на повећања цијена – рекла је она.

Клуб одборника ове странке је био и против усвајања тачке која се тиче гаранције за кредитно задужење КП „Свети Марко“ истичући да општина Источно Ново Сарајево, као оснивач, из буџета треба да издвоји довољна средства.

Коментари 0
Повезане вијести
Вечерас избор спортисте општине Источно Ново Сарајево Вечерас избор спортисте општине Источно Ново Сарајево
Катић најавио могућност оснивања Дома здравља у Источној Илиџи? Катић најавио могућност оснивања Дома здравља у Источној Илиџи?
Усвојен буџет за наредну годину од 27.706.000 КМ Усвојен буџет за наредну годину од 27.706.000 КМ
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    22h 49m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    1h 11m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    19h 16m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    22h 4m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    15h 25m
    0